Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bil började brinna på Husensjö efter biljakt

Flera polispatruller sökte under fredagskvällen efter en eller flera personer efter en biljakt som startade på Ängelholmsleden strax efter klockan tio och slutade med en krock med en lyktstolpe och en eldsvåda några minuter senare på Husensjö. Sökinsatsen blev dock resultatlös och avslutades vid midnatt.

Polispatrull på Sockengatan på Husensjö. Läsarbild inskickad till tipsa@hd.seBild: Läsarbild: Emil Berg
– Det var en bil som inte ville stanna vid en kontroll och våra patruller inledde ett förföljande, berättar Rickard Lundqvist, informatör på Skånepolisen.
Polisen började jakten, som först gick österut på Ängelholmsleden, 22.13. Färden fortsatte sedan i hög hastighet söderut och slutligen in på de trängre gatorna på Husenjö där den flyende föraren krockade med en lyktstolpe i närheten av korsningen mellan Jönköpingsgatan och Husensjövägen.
Räddningstjänsten larmades till brandplatsen 22.23. En kort stund senare var branden släckt.
Exakt hur många personer som färdades i fordonet är oklart. De eftersöktes bland annat med hundpatruller innan polisen avslutade sin insats. Det finns dock gott hopp om att hitta personerna.
– Vi har ju så klart en idé om vilka det rör sig om eftersom vi vet vilka som äger fordonet och vilka som förfogar över det, säger Rickard Lundqvist.
Gå till toppen