Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Tillslag mot Bandidos lokal efter skottlossningen på Furutorpsgatan

En man i 40-årsåldern vårdas med allvarliga skador efter att ha skjutits i benet på Furutorpsgatan i Helsingborg på lördagskvällen. Polisen har genomfört en kontroll vid Bandidos lokal efter skottlossningen.

Bild: Patrick Persson
Polisen larmades efter att flera privatpersoner hört skottlossning på Högaborg vid 19-tiden på lördagen. När polisen anlände till platsen påträffades mannen i korsningen mellan Furutorpsgatan och Södra Stenbocksgatan.
– Händelseförloppet är långt ifrån klarlagt. Vi får se vad vi kan komma fram till med hjälp av vittnen. Det finns vittnen till i alla fall delar av det som har hänt, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral.
Den skjutne är en man i 40-årsåldern, som fördes till sjukhus med ambulans och vårdas med allvarliga skador, enligt region Skåne.
– Generellt är det ingen fara för hans liv, men det kan bli allvarliga skador ändå. Förhoppningsvis kan han också höras på sjukhuset, säger Calle Persson.
Polisen har beslagtagit bland annat den skjutne mannens kläder och andra saker. Polisen har också säkrat vissa spår på brottsplatsen, som kan komma från vapen och ammunition som använts i samband med brottet.
– Förhoppningsvis kan vi hålla förhör med honom under tidig natt, säger Marcus Andersson, jourhavande förundersökningsledare i Helsingborg.
Omkring klockan 22 var polisen på plats vid Bandidos lokal på Planteringsvägen i Helsingborg för en kontroll med anledning av skottlossningen tidigare under kvällen.
– Vi har velat kontrollera personer som befunnit sig i eller vid den lokalen. Jag vill inte gå in på detaljer, men det är en del av utredningsarbetet kring skottlossningen tidigare på kvällen, säger Calle Persson.
Varför kontrollerade ni just där?
– Jag vill inte gå in på detaljerna om hur vi kommit fram till just den platsen, mer än att vi tror att det kan leda oss framåt i utredningen.
Patrullerna på plats ska också ha varit tungt beväpnade vid tillslaget.
– Bevisligen är det någon som skjutit någon i benet och är beväpnad, då är det polisens uppgift att kunna bemöta en person som är beväpnad och som använt vapnet. Förutom det har vi i de miljöerna hittat vapen tidigare, säger Calle Persson.
Sökte ni efter en misstänkt skytt där?
– Det är inte så enkelt att vi tror att någon person går och gömmer sig där, det tror jag inte att han är så dum att han gör. Men om det finns en sådan risk så behöver vi beväpning. Vi sökte som en del i förundersökningen kring den här skjutningen, sedan om det är saker eller personer vill jag inte gå in på, säger Calle Persson.
Ingen greps i samband med kontrollen, och polisen ska heller inte ha beslagtagit några saker eller hittat något vapen på platsen. Polisen gör kontroller på fler platser i Helsingborg efter skottlossningen.
Bild: Patrick Persson
Polisen har under kvällen knackat dörr på Högaborg för att samla in information, och en vapenhund har sökt på platsen för skottlossningen. Polisen följer också upp tips som kommit in. Däremot skickades inga polistekniker dit.
– Det är inte alltid viktigt med tekniker när det skjuts, patrullerna på plats kan göra bedömningen att de säkrat de spår som behövs, säger Calle Persson.
Det finns ännu ingen misstänkt för brottet.
Vid 3-tiden på lördagsnatten hade polisen ännu inte kunnat höra den skottskadade. Han kommer att opereras för sina skador och först därefter kan polisförhör genomföras. Mannens tillstånd betecknas inte som livshotande.
Under söndagen hölls förhör med den skottskadade, som är känd hos polisen sedan tidigare.
– Polisen har haft med honom att göra men vi kan inte dra några slutsatser kring vad skjutningen beror på. Vad förhöret gav vill jag inte heller gå in på, säger Marcus Andersson, jourhavande förundersökningsledare i Helsingborg.
Fortfarande ingen gripen eller misstänkt?
– Vi har ingen frihetsberövad och nu pågår arbetet med fler förnyade och djupgående förhör med människor i området som var på plats vid händelsen. Vi söker även nya vittnen och kollar övervakningskameror i området, säger Marcus Andersson.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen