Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sommarnatten bäst för samtal med skogens väsen

Den ljusa sommarnatten har en särskild innebörd för många svenskar. För häxan Linda Braekhus utgör den en möjlighet till fördjupad kontakt med skogens andeväsen.

Innan Linda Braekhus blev häxa på heltid jobbade hon som tolk för hörselskadade och teckenspråklärare. "Jag har försökt anpassa mig och leva ett vanligt liv hela livet. Men till sist sa jag upp mig. Jag orkade inte byta kostym hela tiden."Bild: Emil Langvad
Kvällen är ljum och doftrik när en liten skara personer möts på parkeringen vid Fulltofta naturcentrum. Kursdeltagarna Birgitta, Carina, Anton och Annika ska följa med häxan Linda Braekhus in i den djupa skymningsskogen och stanna under bar himmel hela natten. Förhoppningen är att stöta på, och kanske till och med få kontakt med, de skogsväsen som kan dölja sig för mänskliga ögon.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen