Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Turneringsdirektören nöjd med årets Swedish Open

Biljettförsäljningen ökade med cirka tio procent jämfört med året tidigare. Nu blickar Christer Hult mot nästa års Swedish Open.

Christer Hult, turneringsdirektör för Swedish Open, beskriver årets upplaga som en publiksuccé och en sportslig succé.Bild: Niklas Gustavsson
Årets Swedish Open i tennis avslutades under söndagen. I och med detta var även årets tennisvecka över i Båstad.
Turneringsdirektör Christer Hult var under måndagen väldigt nöjd med årets upplaga. Han sammanfattar evenemanget med "publiksuccé och sportslig succé".
– Jag kan bara tala om den respons jag får från spelare, sponsorer, publik och gäster. Det har varit överlag extremt positivt, säger han.
Samtidigt säger han sig inte riktigt kunna ta på varför Swedish Open 2018 fungerat så bra.
– Vädret har varit lysande, det har varit mycket folk, alla har varit glada. Det har gått friktionsfritt, säger Christer Hult.
Han uppskattar att biljettförsäljningen varit omkring tio procent bättre än föregående år. Allt som allt uppskattar han att mellan 44 000 och 45 000 besökare var på plats.
Även om det varit varmt tycker Christer Hult ändå att publiken kom. Men värmen gjorde att man kanske inte kunde sitta lika länge på läktaren.
– Det var lite omsättning av folk på läktaren.
Redan nu blickar Christer Hult fram mot nästa års Swedish Open.
– Vi tittar bland annat på en damtävling, jobbar med Svenska tennisförbundet och med Nadal Academy. Vi sitter inte still, säger Christer Hult.
Gå till toppen