Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Valet 2018

Vänsterpartiet tillbaka i Åstorp

Satsar på att bygga upp en lokal partiförening och hoppas kunna vinna över väljare från de andra partierna.

Valet 2014 lämnade inte Vänsterpartiet in någon kandidatlista i kommunvalet i Åstorp. Men inför årets val ser det annorlunda ut. Till valmyndigheten har partiet redovisat fyra kandidater.
– Vi har fått ihop tillräckligt många som vill engagera sig i Vänsterpartiet, dels för att få ihop en lista men också för att skapa en lokal partiorganisation, säger förstanamnet Johan Bergqvist.
Läs mer: V siktar på comeback i Åstorp och i Båstad
Av de fyra kandidaterna är två män och två kvinnor. Förutom Johan Bergqvist som står först på listan är det Gunilla Pellinen, Sven Ohlsson och Monica Olsson som ställer upp.
Anledningen till att Vänsterpariet kunnat göra comeback tror Johan Bergqvist beror på högervindarna i samhället.
– Jag kan inte tala för alla men de känningar jag får är att vi ser att samhället i det stora hela dras mer åt höger, att de andra partierna glider mer åt höger. Nu känner man att man bör engagera sig för att dra det åt vänster, säger han.
Även om han hoppas på att partiet får mandat i kommunfullmäktige i Åstorp så handlar kraftsamlingen också mycket om den lokala organisationen.
– Den kommer vi driva vidare oavsett hur det går i valet. Det har funnits tidigare i Åstorp men det är kanske 12 år sedan. Men sen tror jag att det absolut finns chanser när man tittar på hur många röster man fått i riksdag och region, säger Johan Bergqvist.
Gå till toppen