Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Marika Rasmusson: ”Vänta tills polisen har hittat den som sköt”

Milla bor i Malmö. Hon har en son. Lediga dagar är de alltid i sin kolonistuga. Sonen har vänner där, han springer fritt i området, lever livet för stunden som bara ett barn kan göra. När de känner sig mätta på kolonilivet cyklar de hem till lägenheten i stan. Frid och fröjd låter det som men det är år 2018 i Malmö och därför finns det annat som inte är särskilt grant.

Milla säger saker till sin son som hon aldrig trodde att hon skulle behöva formulera. Som en dag när han och några kompisar frågar om de får gå till en lekplats i närheten. Milla ska just svara att det går bra när hon får en nyhetsflash i sin mobil. Samtidigt syns en helikopter utanför och ljudet av sirener som närmar sig går inte att ta miste på. Därför måste hon i stället säga: “Vänta killar, stanna hemma en stund till. Vänta tills polisen har hittat den som sköt mot några personer här ute alldeles nyss.”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen