Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stora förseningar i tågtrafiken i nordvästra Skåne

Två solkurvor på spåren leder till förseningar på tisdagseftermiddagen. Resenärer får räkna med förseningar och inställda avgångar, enligt Skånetrafiken.

Två solkurvor, en i Helsingborg och en i Vegeholm söder om Ängelholm, leder till förseningar i tågtrafiken i nordvästra Skåne.
– Vi ska åtgärda båda i natt, berättar Daniel Andersson, arbetsledare på Infranord, som arbetar med spåren.
Arbetet kommer pågå till klockan fem imorgon bitti. Tills dess måste tågen köra i reducerad fart mellan Helsingborg och Maria. Vid Vegeholm finns två spår.
– Där kan man köra runt felet. I gengäld kan man inte ha några tågmöten så då blir det förseningar, berättar Daniel Andersson.
En av de resande som drabbats av tågstrulet är Birgitta Falk från Landskrona.
– Vi fick stiga av i Ängelholm. Det var fruktansvärt varmt. Jag är 85 år och klarar mig ganska bra men det var jättejobbigt, berättar hon.
Ersättningsbussar kör i pendeltrafik mellan Helsingborg och Förslöv via Pågatågens mellanstationer. Bussar ersätter också inställda Öresundståg.
Gå till toppen