Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Swedish Padel Open i Båstad

”Jag fick gåshud när vi klev in på banan”

”Danne och Calle, Danne och Calle". Med publiken i ryggen skrev svenska dubbelparet historia under onsdagen. Trots förlust i Swedish Padel Open klev Calle Knutsson och Daniel Windahl av banan som vinnare.

Calle Knutsson och Daniel Windahl tackar publiken efter förlusten med 6-3, 6-2.Bild: MATHILDA AHLBERG
Redan när spelarna presenterades kokade arenan.
– För mig var det lite som att gå in i en vägg, beskriver hemmaspelaren Calle Knutsson.
– Jag fick gåshud när vi klev in på banan, fyller Daniel Windahl i.
De var uträknade på förhand. Miguel Lamperti och Juani Mieres rankas som världens sjätte bästa par. Men Calle Knutsson och Daniel Windahl tog för sig på banan och vann det första gamet i egen serve.
– Det var en sten som föll lite. Mitt personliga mål var att vi inte skulle bli nollade så det var riktigt skönt, säger Daniel Windahl.
Daniel Windahl.Bild: MATHILDA AHLBERG
Men när de bytte sida fick svenskarna medvind och ett par lobbar stack iväg in i glasväggen.
– Det var mer vind än vad vi hade väntat oss. Men jag hade tänkt innan att jag skulle våga lobba upp, säger Calle Knutsson som spelade på forehandsidan och fick lobba med sin backhand på bollar som hamnade i mitten.
Första set slutade 6-3 till spanjoren och argentinaren, men publiken stod upp och ropade ”Danne och Calle, Danne och Calle”.
– Det var fantastiskt att spela inför hemmapubliken, säger Calle Knutsson som är uppväxt i Båstad och hade många vänner på plats.
Calle Knutsson försöker rädda en smash som studsat tillbaka från bakväggen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Assisterande förbundskaptenen Andréas Johansson coachade dem under matchen men gav inga nya direktiv inför det andra setet utan ville att de skulle fortsätta vara aggressiva.
– Vi vann mycket på att diktera poängen framme vid nät, säger Daniel Windahl.
– När vi höll det rätt enkelt och tog initiativet. Inte slå några dumma slag, fyller Calle Knutsson i.
I andra set gjorde svenskarna fler enkla misstag och det rann iväg till 5-0 innan Daniel Windahl kunde hålla sin serve. Sedan bröt de Mieres servegame innan Lamperti kunde avgöra matchen framme på nät.
– Vi spelade så bra vi kan idag, vi gav allt. Det är två duktiga killar på andra sidan, säger Calle Knutsson.
– Någon gång tog jag en paus och kollade upp innan jag skulle serva, och så står Juani Mieres där och gungar i returen så som han gör. Det var lite overkligt, men riktigt kul.
Calle Knutsson och Daniel Windahl.Bild: MATHILDA AHLBERG
Argentinaren Miguel Lamperti är en karaktär på touren som ofta bjuder på sig själv. Och det gjorde han även i den här matchen. Vid ett tillfälle råkade han träffa Daniel Windahl på överkroppen och då markerade publiken genom att bua. Lamperti bugade mot läktaren för att be om ursäkt, och det gick hem.
Trots att Calle Knutsson och Daniel Windahl förlorade klart har de nu skrivit historia genom att bli första svenskarna som spelar en match i huvudtävlingen på ”World Padel Tour”.
– Jag trodde att vi skulle vara lite längre ifrån än vad vi var faktiskt. Det känns skitbra trots att vi förlorade, summerar Daniel Windahl.
Daniel Windahl kramar om assisterande förbundskaptenen Andréas Johansson efter matchen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen