Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Min mening

Läsartext: Låt alla som transporterar akut sjuk få en timmes fri parkering

En timmes fri parkering – det borde de som transporterar akut sjuka människor till sjukhuset i Ängelholm eller Helsingborg få, menar insändarskribenten.Bild: Lennart Kolmodin
Tidigt en morgon fick min hustru kraftig yrsel med balanssvårigheter och illamående. Vi kontaktar sjukvårdsupplysningen och får rådet att åka till akuten i Ängelholm. Om vi inte kan ta oss dit själva ordnar den som svarade med ambulanstransport.
Vi tar beslutet att åka i egen bil och kör så fort vi kan till Ängelholms akutsjukhus och skrivs in klockan 9.13. Jag får hela tiden leda och hålla min hustru för att hon inte ska trilla, hon kan inte gå själv utan vi får tillgång till en rullstol på sjukhuset.
Vi kommer in på ett rum och får efter en stund kontakt med en mycket vänlig och bra läkare som undersöker hustrun, som är fortsatt illamående. Min uppgift blir att hålla fram pappersservetter och hjälpmedel. Efter cirka en timme med hjälp av läkaren och hennes kollegor repar sig hustrun. Jag går då ut och löser parkeringsbiljett till strax efter klockan 12.00.
Senare går jag tillbaka och löser en ny biljett som sträcker sig ”dan ut”, eftersom vi inte vet hur länge vi ska vara kvar på akuten. Vid inget av dessa tillfällen har jag sett den gula lappen med parkeringsbot som sitter på bilen. Jag har alltså både betalt parkeringsavgift i automaten och fått böter utan att jag förstått detta.
Nu har jag har fått en faktura på 400 kronor med en kontrollavgift som gäller vaktens instämpling klockan 9.32 till 9.37. Under den tiden jag var behjälplig inne hos en sjuk hustru på akutmottagningen. Vaktens instämpling sker cirka 20 minuter efter att vi anlänt. Det känns orimligt att den första åtgärden som ska ske vid ankomsten till akuten är att avlägga parkeringsavgift istället för att hjälpa en sjuk person, i detta fall min hustru.
Jag accepterar p-avgift, men inte sättet som den tas ut på. Alla borde få en ”fri timme” när man anländer med akut sjuka till akuten. Det gäller såväl Ängelholms som Helsingborgs mottagning.
Ansvariga i Ängelholm och Helsingborg: gör om och gör rätt. Det handlar om sjukhusets patienter och inte om 20 kronor i en automat. Nästa gång kan det vara du som står där med ett skadat barn eller anhörig. Då vill du inte efteråt mötas av en gul parkeringsbot.
Gert Svensson
Gå till toppen