Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Svårt att förstå hur man kan vattna med spridare i timmar

Varför inte införa bevattningsförbud i Helsingborg nu? undrar insändarskribenten.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Det kan inte ha undgått någon vilken kris vårt land befinner sig i efter månader med intensiv hetta och inget regn. Det brinner i våra skogar och katastrofen är redan här. Bönderna har enorma problem med skördar och bete till sina djur.
Otaliga varningar har gått ut beträffande den stora brandfaran överallt och bristen på vatten samt att vi alla måste vara sparsamma och inte vattna i onödan då grundvattennivåerna är mycket låga.
I Helsingborgs Dagblad uttalade sig ansvariga om att det blir allvarliga problem med dricksvattnet senare i sommar om inte alla sparar nu. Då kan man undra varför inte de ansvariga för Helsingborgs kommun går ut med bevattningsförbud redan nu, in-nan läget blir ännu mer akut.
Själv har jag grannar som fortsätter att vattna sina trädgårdar med spridare timmar i sträck under tidig eftermiddag när solen fortfarande bränner – då det mesta av vattnet avdunstar.
Jag förstår inte hur man kan vara så egoistisk och bara tänka på sitt utan att sätta sig in i hur det skulle vara om det plötsligt inte kom något vatten i kranen eller om det blev ransonerat till några timmar per dygn.
Tyvärr verkar det som om man inte reagerar förrän det är för sent och man själv drabbas.
Viktigt är också att våra kommuner går ut med information till alla som kanske inte förstått allvaret –till exempel hur farligt det är att grilla i denna torka - en gnista räcker för att det ska börja brinna.
Hoppas på skärpning samt att myndigheterna sätter tydliga gränser i denna extrema situation.
Livsviktigt vatten
Gå till toppen