Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

”Vi ska stanna på banan så länge vi kan”

Oavsett hur det går kommer de att skriva historia. Under onsdagen ska Calle Knutsson och Daniel Windahl spela första omgången i Swedish Padel Open – som första svenskarna på World Padel Tour.

Daniel Windahl och Calle Knutsson är laddade inför onsdagens match mot Miguel Lamperti och Juani Mieres som rankas 10 i världen.Bild: Sandra Henningsson
De sitter på restaurang Sand och äter lunch. Under morgonen tränade de klockan 8 och snart väntar nästa pass.
– Det var tidigt alltså, säger Calle Knutsson.
– Han är ju halvspanjor nu så han är morgontrött, fyller Daniel Windahl i och syftar på att Calle Knutsson flyttat från Båstad till Spanien där han bedriver sin padelsatsning.
– Ja, jag är lite morgontrött faktiskt, säger Calle Knutsson.
”Alla de bästa är här så det är tufft motstånd från först omgången oavsett vem man möter”, säger Daniel Windahl.Bild: Sandra Henningsson
Dubbelparet har varit i Båstad en och en halv vecka och tränat. Normalt sett spelar de inte tillsammans, men nu ska de stå på samma sida av nätet. Lite konstigt med tanke på att båda är backhandspelare. Calle Knutsson har snabbt fått skola om sig till forehandhörnet.
– Det är vad det är, vad ska man säga? Det känns skitbra, säger han skämtsamt.
– Det blir mycket backhandvolley, men det är okej.
– Han är en talang så han fixar det, säger Daniel Windahl.
– Nej, jag är en riktig träningsprodukt alltså. Jag kommer göra det så bra jag kan, säger Calle Knutsson.
Motståndet kunde nästan inte vara svårare. Miguel Lamperti och Juani Mieres är 39 respektive 37 år gamla och har lång rutin från touren.
– Vi kommer gå in och tänka att vi ska stanna på banan så länge vi kan, säger Daniel Windahl.
– Lite så är det. Vi ska snacka ihop oss med Andreas Johansson som är vår coach om vad vi vill ha ut av det här. Visst, det hade såklart varit fantastiskt om vi går och vinner liksom. Men det är rätt så tufft alltså, säger Calle Knutsson.
De har ingen aning om hur publikintresset kommer vara när de spelar. ”Det är svårt att säga. Vissa säger att de ska komma och kolla, och sen nästa mening frågar de om man kan fixa biljetter”, säger Calle Knutsson.Bild: Sandra Henningsson
Eftersom de båda har tennisbakgrund kommer det offensiva spelet mer naturligt än det defensiva. Men de tror inte att de kommer vinna på att chansslå under onsdagens match.
– Jag har fortfarande mycket aggressivitet i min spelstil. Jag pressar ofta ner volleyn och lägger inte bara in den. Men jag håller på att bli omskolad, säger Daniel Windahl.
– Blir man för aggressiv är risken att man börjar missa själv och den fällan vill man inte falla i. Vi kommer gå in och göra vår grej, säger Calle Knutsson.
Gå till toppen