Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gatuteatern Passage kommer till Bjuv och Åstorp

Gatuteaterfestivalen flyttar utanför Helsingborg och nästa vecka blir det föreställningar i både Bjuv och Åstorp.

Shakti Olaizola från Spanien uppträder som ormmänniska. Från en föreställning i Höganäs förra året.Bild: Anders Malmberg
Precis som förra året tar sig gatufestivalen Passage utanför Helsingborg och ger föreställningar i orter runt omkring.
På måndag den 30 juni gästar den Bjuv. Då spelas ”Spansk Rød”, en föreställning med cirkus och dans av den andalusiska gruppen LANÓRDIKA. Klockan 14 drar det igång i Folketshusparken.
Dagen efter, klockan 18, spelas ”Everything in a suitcase” på samma plats. Handlingen utspelar sig på ett hotell under 1930-talet och är en kombination av fysisk teater, clowneri och cirkuskonster som uppmuntrar publiken att spela med. Skådespelaren och gatuartisten Luigi Ciotta står för uppträdandet.
”Everything in a suitcase” spelas också på Åstorps bibliotek den 1 augusti klockan 14.
Fakta

Det här är Passage

Festivalen arrangeras av Dunkers kulturhus och Helsingörs teater och kallar sig norra Europas största internationella gatuteaterfestival. Under flera dagar pågår öppna föreställningar utomhus på gator och parker i både Skåne och Danmark.

Festivalen drar igång i Helsingborg i dag, 26 juli, och sista föreställningen blir den 4 augusti i Snekkersten, Danmark.

Gå till toppen