Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Olsens grymma mångmiljonlyft: ”Drömmen är att vinna ligan”

Robin Olsen lämnade FC Köpenhamn för serie A-klubben Roma och i samband med det ökade han också sin lön – rejält. I sin första intervju med klubben meddelar han också vad han har för mål.
– Min största dröm är att komma till Roma och vinna ligan, säger han.

Det var i tisdags kväll som förre MFF-spelaren Robin Olsen presenterades som ny målvakt i Roma.
– Jag är lycklig och förväntansfull. Det är en stor ära och dröm att komma hit. Det är ett stort steg för mig jämfört med FC Köpenhamn, men jag hade några bra år i FCK och är redo att ta det här steget.
Robin Olsen tar ett stort steg i karriären och det syns också i lönekuvertet.
Enligt danska BT åttadubblar Robin Olsen sin lön i Roma jämfört med vad han hade i FCK. Han får samma lön som den förra målvakten Alisson Becker hade – det vill säga 15 miljoner kronor om året.
Alisson Becker lämnade Roma för Premier League och Liverpool.
– Allison är en mycket bra målvakt. Jag vet vad han gjorde för klubben, hans spelade bra, men jag är glad för att få ersätta honom, säger Olsen i Romas tv-intervju med Roma.
Robin Olsen kommer också i intervjun in på Sveriges succé i VM. Och att det gav honom nyttig erfarenhet.
– Vi mötte bra lag hela vägen hela vägen från kvalet och fick spela några riktigt tuffa matcher. Men vi gjorde det riktigt bra och vi gick hela vägen till kvartsfinal mot England. Det gav mig viktigt erfarenhet.
Robin Olsen skrev på kontraktet med Roma i tisdags, men är redan nu tillsammans med laget på försäsongsturnering i USA. Natten till torsdag såg han sin målvaktskonkurrent släppa in fyra bollar – på en halvlek.
Robin Olsen kan få debutera i Romas nästa match – den 1 augusti mot FC Barcelona. Det blir en spännande start på Robin Olsens nya steg i karriären. Och Olsen är också tydlig med vilket mål som hägrar längre fram.
– Jag vet att alla supportrar, alla spelare och alla i klubben vill vinna ligan. Min dröm är att komma hit till Roma och vinna ligan.
– Det är min största dröm.
Gå till toppen