Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skidskyttestjärnan inte vilse i O-ringen

Tiotusentals orienterare i alla åldrar, former och storlekar. I en av motionsklasserna över 10 kilometer så fanns det dessutom en OS-guldmedaljör – i skidskytte. – Jag fick tydliga direktiv från början om hur jag ens skulle ta mig till start, säger Fredrik Lindström till TT om sin O-ringenstart.

Fredrik Lindström efter att ha passerat målgången under O-ringen.Bild: Erik Simander/TT
Det blev ingen guldsuccé likt den på skidskyttestafetten i Pyeongchang i vintras. Inte ens en etappseger i hans motionsklass. Men svenske skidskytten Fredrik Lindström hade all anledning att vara belåten ändå över sin O-ringen-debut.
Efter drygt en timme och tio minuters letande och löpande i Höga Kustens berg och skog så hittade Lindström, tävlandes under klubbnamnet ”Skidskytte-VM 2019”, in över mållinjen.
– Mellan vissa kontroller är man mer eller mindre klockren, sedan virrar man bort sig ganska mycket på en längre sträcka. Men jag är nöjd, jag hittade rätt kontroller i alla fall, säger Lindström efter att ha stämplat ut.
TT: Du hade i alla fall stämplat rätt hela vägen?
– Ja, det är den nivån jag är på. Jag fick tydliga direktiv från början om hur jag ens skulle ta mig till start. Det var mycket nytt för mig. Men väldigt kul.
Även om han tidigare orienterat som träning, dock högst sporadiskt, så var den fjärde etappen av årets O-ringen hans första orienteringsgärning i tävlingssammanhang. Att han bor bara ett stenkast bort från Arena Backsjö i Örnsköldsvik bidrog till att debuten blev av.
– Det var bara att gå hit. I starten på upploppet kunde jag se mitt hus bara någon kilometer bort. Så det var givet att vara med.
TT: Fanns det något förutom fysiken du kunde dra nytta av i orienteringen som skidskytt?
– Det är lite lika. Båda har ett moment till förutom skidåkning och löpning. Man ska ha två grejer i huvudet.
Gå till toppen