Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Trafikverket: ”Allting rullar som det ska nu”

Efter flera dagar med tågproblem den senaste veckan, meddelar nu Trafikverket att tågen på sträckorna mellan Malmö, Helsingborg och Ängelholm rullar som de ska igen.

I måndags försenades och ställdes flera tåg in mellan Malmö och Helsingborg på grund av ett spårfel Arlöv.
Läs mer: Förseningar i tågtrafiken mellan Malmö och Helsingborg på måndagen
Problemen fortsatte sedan på tisdagseftermiddagen och kvällen med ett nytt spårfel vid Maria station norr om Helsingborg och ett vid Vegeholm söder om Ängelholm. Under onsdagen fick tågen köra med reducerad hastighet på platsen. Men klockan 17 blev det tågstopp.
– Det är en solkurva som gör att det är stopp. Vi har kört med reducerad fart tidigare idag, men nu går det inte längre och vi har fått stänga spåret, sa Daniel Andersson, arbetsledare på Infranord till HD.
Läs mer: Stora förseningar i tågtrafiken i nordvästra Skåne
Läs mer: Tågen rullar igen mellan Helsingborg och Ängelholm
På torsdagsmorgonen rullade tågen som vanligt, men på fredagseftermiddagen hade rekordtemperaturerna åter igen ställt till på spåret vid Maria station.
Senare på kvällen drabbades även Kävlinge station av ett spårfel och ett Öresundståg på väg mot Helsingborg fick evakueras.
Läs mer: Stopp i tågtrafiken mellan Kävlinge och Landskrona på fredagen – ett tåg fick evakueras
Läs mer: Försenade och stoppade tåg i Nordvästra Skåne – beräknas pågå hela natten
– Alla problem i veckan handlade om misstänkta solkurvor på olika ställen längs spåren. Men nu ska allting rulla som det, säger Linda Korsevall, pressinformatör på Trafikverket klockan 09.20 på lördagsmorgonen.
Läs mer: Arbetsledaren: ”Den här exceptionella värmen har gjort sitt”
Gå till toppen