Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Världsettorna höll – finalklart i Swedish Padel Open efter tajta semifinaler

Favoriterna höll – men det var på håret. Finalen i Swedish Padel Open kommer att spelas mellan Belasteguín/Lima och Diaz/Navarro.

Världsettorna Fernando ”Bela” Belasteguín och Pablo Lima var först ut på centercourten under lördagen i sin match mot Juan Lebrón och Juan Cruz Belluati.
Fernando Belasteguin och Pablo Lima är i final i Swedish Padel Open.Bild: MATHILDA AHLBERG
Lebrón/Belluati hade en tydlig taktik – spela mycket på Lima. Brasilianaren fick jobba hårt både i djupled och sidled och vid ställningen 3-2 till Lebrón/Belluati och 15-40 i Limas servegame trodde nog många att matchens första servegenombrott skulle komma. Men världsettorna lyckades hålla undan och utjämna till 3-3.
Juan Lebrón som rankas tretton i världen var den som imponerade mest. Spanjoren var överallt på banan och vevade igång publiken vid ett flertal tillfällen efter spektakulära bolldueller.
Paren fortsatte att följas åt och setet fick avgöras i ett tiebreak. Där utspelade sig märkliga scener. Vid 5-1 utbytte Juan Lebrón och Pablo Lima hårda ord i sidbytet och domaren tvingades gå ner från stolen och sära på spelarna. Resultatet blev en varning till Lebrón och han och Belluati förlorade tiebreaket med 7-1.
Spanjoren Juan Lebrón.Bild: MATHILDA AHLBERG
I det andra setet följdes paren återigen fram till ett tiebreak. Där bjöds publiken på spänning, men världsettorna var starkast även denna gång och kunde vinna med 7-5 inför en fullsatt stadion.
– Fantastiskt kul med så mycket folk. Vi visste inte riktigt hur det skulle vara under veckan men läktarna är välfyllda så det är kul, säger sportchefen Sofia Arvidsson.
Den andra semifinalen spelades mellan Juan Martín Díaz/Fransesco ”Paquito” Navarro och Matías Díaz/Alejandro Galán.
Matías Díaz och dubbelpartnern Alejandro Galán förlorade mot Juan Martín Díaz och Fransesco ”Paquito” Navarro med 6-7 4-6.Bild: MATHILDA AHLBERG
Även här gick första set till tiebreak och trots underläge lyckades Diaz/Navarro vinna. Det blev matchavgörande. Díaz/Galán orkade inte riktigt i det andra och finalen på söndagen kommer att avgöras mellan Belasteguín/Lima och Diaz/Navarro.
– Det var de här paren som jag hoppades skulle gå till final. Bela och Lima som är bäst i världen och Paquito, showaren. Det är en drömfinal enligt mig och det känns jättekul, säger Sofia Arvidsson.
Gå till toppen