Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sverige fyra i Nations cup – oklart om det räcker till final

Det blev en fjärdeplacering för det svenska hopplaget i nationshoppningen i Hickstead. Det var lagets sista chans att plocka poäng för att ta sig till den stora finalen i Barcelona. Om det räcker återstår att se.

Stephanie Holmén och Flip's Little Sparrow.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det ville sig inte riktigt för de svenska ryttarna i det brittiska regnet. Det blågula laget slutade fyra när den sjunde omgången av Nations cup i Europas högsta liga avgjordes under söndagen.
Förbundskapten Henrik Ankarcrona hade valt ut ett lite mixat lag till omgången där Stephanie Holmén från Vellinge fick debutera i Nations Cup. Tillsammans med Flip's Little Sparrow stod hon för två stabila rundor, men en bom föll till marken i båda hennes omgångar.
– Jag är jättenöjd med båda rundorna men det är klart att man alltid vill hoppa felfritt. Jag är jättenöjd med "Sparven" och vi är i riktigt bra form just nu, säger Stephanie Holmén.
Henrik von Eckermann på Cantinero och Jonna Ekberg på Univers du Vinnebus hade åtta fel vardera i första rundan och Fredrik Jönsson på Cold Play hade fyra fel i sin första runda. I andra rundan red Jonna Ekberg på den enda svenska nollan och de övriga svenska ekipagen fick varsin bom ner och laget slutade på 24 fel.
– Alla gjorde bra ifrån sig, men med någon liten bom som ramlar för alla så blir det tyvärr många fel. Men vi kom ändå fyra och vi hoppas att det kan räcka till final, säger Stephanie Holmén.
Irland blev söndagens segrare efter en omhoppning mot Storbritannien.
Av de totalt tio lagen i serien går sju vidare till den stora finalen i Barcelona i oktober. Den åttonde och sista omgången innan dess rids i Dublin, och då avgörs det om Sverige lyckas behålla sin finalplats eller ej. Efter Hickstead ligger Sverige på en fjärde plats i tabellen med totalt 317,5 poäng. Men fyra av lagen som ligger bakom Sverige i tabellen kommer att kunna ta poäng i Dublin, så om det blir final eller inte återstår att se.
Sverige har redan deltagit i fem nationshoppningar och kommer därför inte att vara med i Dublin.
Gå till toppen