Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Världsettorna vann första upplagan av Swedish Padel Open

Fernando ”Bela” Belasteguín och Pablo Lima höll för trycket. Efter en svängig match i tre set kunde de ta emot Båstadpublikens jubel.
– Vi känner oss bekväma här och har verkligen njutit av atmosfären, säger Bela.

Vinnarna Fernando Belasteguin och Pablo Lima med pokalen Mårten's Trophy som Richard Rackham gjort.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Det var parets tredje titel för året och de drygar nu ut sin ledning på världsrankingen.
– Jag är trött, men väldigt glad, säger Bela och fortsätter:
– Det är första gången som det spelas en tävling på det här stället som har en så stor tennistradition. Jag är glad över att vi spelade så bra.
Fernando ”Bela” Belasteguín och Pablo Lima jublar efter vinsten i finalen i Swedish Padel Open.Bild: Christian Örnberg
Bela och Lima inledde finalen starkt och bröt omgående Juan Martín Díaz och Fransesco ”Paquito” Navarros servegame. Därefter kunde de enkelt ta hem setet med 6-2 och de flesta trodde nog att finalen inte skulle bjuda på samma spänning som de båda semifinalerna dagen innan.
– Vi spelade bra i första set, men i det andra var det som att vi slutade med vårt spel. Om man inte spelar på topp på den här nivån förlorar man, säger Lima som kommer från Brasilien och är den yngre av de två världsettorna.
Navarro och Diaz vann det andra setet med 6-3.
– Inför tredje set behövde vi ändra på något, säger Lima.
– Vi pratade med varandra om att vi ville komma tillbaka till spelet i första setet. Vi behövde spela med mer intensitet. Utan intensitet är vi inte konkurrenskraftiga, säger Bela som varit världsetta i sexton år.
Pablo Lima.Bild: Christian Örnberg
Båda paren har en högerhänt spelare och en vänsterhänt. Det gör att alla fyra spelar forehand i mitten.
Matchens boll var när både Paquito och Bela var utanför buren för att rädda poängen. En fullsatt stadion stod upp och jublade fram tills domaren sa till publiken att vara tyst.
I tredje set var det inget snack. Bela och Lima bröt omgående Navarro och Diaz serve och de kunde vinna matchen med 6-2, 3-6, 6-3.
– Jag tror nyckeln idag var vår intensitet. Vi spelar för mycket upp och ner och måste försöka spela på en hög nivå längre, säger Bela.
Fernando ”Bela” Belasteguín.Bild: Christian Örnberg
Både han och partnern Lima hoppas att det blir en tävling i Båstad även nästa år.
– Det är så vackert här. Och vi förväntade oss inte så mycket folk under veckan. Vi känner oss bekväma här och har verkligen njutit av atmosfären, säger Bela.
– Människorna här är väldigt artiga och snälla. Det kommer jag minnas mest härifrån, säger Lima.
Prins Carl Philip, Fernando ”Bela” Belasteguín, Pablo Lima och Kristina Gustafsson under prisutdelningen.Bild: Christian Örnberg
Gå till toppen