Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Glada steg för lika rättigheter

Inför Helsingborg Pride målas som vanligt några övergångsställen i regnbågens färger. I år två vid korsningen Trädgårdsgatan och Södra Storgatan.

Alexander Malm och Ingmar Dahlman vid korsningen Trädgårdsgatan och Södra Storgatan.Bild: Stefan Ed
– Ja det har blivit en tradition att måla dem i samband med Pride. Det är fjärde året i rad, säger Oscar Grönwall, trafikchef på Helsingborgs stad.
Har ni fler initiativ i gaturummet som är kopplade till pridedagarna?
– Nej inte förutom liggpuffarna nere vid stranden som är där sedan tidigare. För några år sedan hade vi faktiskt ett trafikljus där Herr Gårman var klädd i regnbågsfärger, men då hade vi även vanliga ljus bredvid för säkerhetens skull.
Hade det varit trafiksäkert att låta det färgade övergångsstället bli permanent?
– Nej, hade det varit det bästa alternativet hade de varit målade så hela tiden. Så vi låter det vara kvar två veckor, säger Oscar Grönwall.
Ett tidigare initiativ från trafikenheten är det svävande övergångsstället på Södergatan vid korsningen med Bollbrogatan, som ska få bilisterna att sänka farten.
Gå till toppen