Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Mat- och musikfestival i Mölle

För tredje året i rad hålls Casseroles Circus hos Mölle Krukmakeri och Café.

Cirkusen på "Krukan".
Casseroles Circus är en resande mat- och musikfestival från Usez i södra Frankrike som startades 2013. Tanken var att låta inbjudna gästkockar skapa egna menyer och till detta erbjuda lokala drycker, livemusik och DJ's.
Psykedelisk Gyttja från Göteborg spelar på fredag.
Casseroles Circus, som pågår 2–5 augusti, hålls traditionsenligt på Mölle Krukmakeri och Café.
– Två kockar från Guide Michellinstjärniga krogar, Gabriel Melim) från Upperhouse i Göteborg och Francois Roche från Frenchie i London lagar menyerna på fredag. Och eftersom jag tror att det blir många besökare har jag slängt in ett wildcard, Kalabathy m.v Båge, berättar Tobias Eriksson kökschef på Mölle Krukmakeri och Café.
Hon kommer att laga en meny enligt Ayurveda som är en urgammal hälsovetenskap, som sätter in den enskilda människan i ett helhetssammanhang. Ayurveda betyder ”kunskap om livet”.
Casseroles Circus är ett återkommande evenemang som ska hjälpa till att skapa och stärka bilden av Skåne som en kreativ region för matturism.
Exempel från fjolårets Casseroles Circus.
Tanken är att sprida matglädje och att sänka tröskeln för att kunna uppleva mat i världsklass, utan vita dukar och finporslin, på ett kreativt och lekfullt sätt, med överkomliga priser.
Varje dag är det två gästkockar som för dagen skapar unika menyer till låga priser. Det blir totalt åtta kockar från Argentina, Frankrike och Skåne, som lagar gourmeträtter i världsklass under fyra dagar.
Bild från fjolårets Casseroles Circus.
Till detta kan man dricka naturviner, hantverksöl och kombuha från lokala bryggerier, där bryggarna själva också finns på plats.
Sedan kan man dansa av sig kalorierna till band och DJs från bland annat Belgrad, Bogotá, London, Jonstorp och Paris.
Exempel från fjolårets Casseroles Circus.
Nytt för i år är en liten cocktailbar och en tatuerare på plats.
Om man som besökare låter tatuera in en fyra, fem centimeter stor Casseroles Circus logotyp, då blir man bjuden på inte bara den, utan man får äta sig igenom två menyerna helt gratis.
På plats säljs mat- och dryckeskuponger som man löser in mot de rätter och de drycker man vill prova och det är fritt inträde.

Programmet

Torsdag 2 augusti

Ignacio Kochnowicz (Argentina), Al tuco mat och dryck, Höganäs. Björn Palmgren, Strand Hotell, Arild. Johny chrome and silver (Storbritannien) och All the wrong reasons (Jonstorp)

Fredag 3 augusti

Gabriel Melim, Upperhouse, Göteborg, François Roche, Frenchie London, (Frankrike) Vincent Privat (Paris) och Psykedelisk Gyttja (Göteborg)

Lördag 4 augusti

Andy Dahlberg, San-Marie Venter och Elin Hermansson, Bastard, Malmö, Luis Miguel Barradas, Luis Barradas, Setubal (Portugal) Senor Gaviria (Bogota) och Shazalakazoo (Berlin/Belgrad)

Söndag 5 augusti

August Lill (Sverige), Marco Bonfanti (Italien) & Jessica Bongibault (Frankrike), Forno con bar, Noto, (Sicilien), Joel James, Gro Spiseri, (Köpenhamn) Oda Lill och Stu Strange (Sverige och Storbritannien), Nicholas Francesco (Brasilien)

Gå till toppen