Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Musikdagarna i Arild är tillbaka

Efter ett års uppehåll blir det nu åter sommarkonserter i Arild.

Musikdagarna startade av sommargästande familjen Alin 2015. I fjol blev det inga konserter.
– Jag hann inte med helt enkelt, men i år har jag fått hjälp av Karolina Weber Ekdahl. Vi delar på ansvaret och då blir det mycket roligare och lättare, berättar Christina Wirdegren Alin som är en av arrangörerna.
Christina Wirdegren Alin
Karolina Weber Ekdahl
Hon befinner sig i den lilla byn Quarante i regionen Languedoc-Roussillon i södra Frankrike.
I fjol och nu för ett par veckor sedan har den fransk-svenska kvartetten ”Les Suédois du Midi”, i vilken Christina Wirdegren Alin spelar, givit konserter i olika musikaliska stilar på Maison Quarante ,ett Bed & Breakfast hotell mitt i byn.
Det bjuds på tre olika konsertprogram, två i missionshuset och ett på Arilds vingård.
Konserterna i missionshuset spelas två gånger samma dag.
– Lokalen rymmer bar 80 personer och tidigare har vi fått säga nej till så många, därför väljer vi denna lösningen, förklarar Christina Wirdegren Alin.
Pianisten Peter Friis-Johansson.
Första konserten, spelas två gånger, på lördag den 4 augusti i missionshuset klockan 15 och 19 framträder då Josef Alin, på cello, Peter Friis-Johansson och Karin Haglund på piano, en cello, ett piano och sex händer, i ett program kallat "Saga, fantasi och verklighet". Det blir musik av bland andra Ravel, Schubert och Sjostakovitj.
Pianisten Karin Haglund.
Konserten den 6 augusti spelas även den två gånger, i missionshuset klockan 15 och 19.
Pianisten Peter Friis-Johansson ackompanjeras av Karolina Weber Ekdahl, violin, Andreas Alin, flöjt, Christina Wirdegren Alin, cello och Karin Haglund, piano. De bjuder på "Från Kullaberg till Paris", fransk och nordisk romantik med barocka inslag. De framför musik av bland andra Langgaard, Boulanger, Grieg och Chaminade.
Syskonen Lisa och Martin Östergren, Lisa sjunger även the Real Group. Martin Östergren både sjunger och spelar piano.
Musikdagarna avslutas tisdag den 7 augusti med "Bedårande sommarjazz, visa och musikal" på Arilds vingård klockan 20.
Lisa och Martin Östergren med vänner bjuder på favoriter från scen, film och skiva. Och så något nyskrivet. Ackompanjerar gör Thomas Backman, saxofoner och klarinett, Andreas Alin, flöjt, Mirjam Charas, violin Karolina Weber Ekdahl, violin Åsa Stove, viola Christina Wirdegren Alin, cello.
Gå till toppen