Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbt hästköp kan rädda Lindelöws VM

Douglas Lindelöws häst Zacramento har fått ett VM-nej från ägarhåll då en försäljning av hästen är annalkande. Om det sker snart kan det bli VM ändå för svenskekipaget.
– Det vore ett önskeläge för mig eftersom jag gärna vill rida VM, säger Lindelöw till GP.

Douglas Lindelöw och Zacramento. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
När hopplandslagets förbundskapten Henrik Ankarcrona presenterade truppen till VM i Tryon, USA, så fanns överraskande inte Douglas Lindelöw och Zacramento med. Orsaken: den 13-åriga valacken är till salu.
Efter beslut av ägaren Tove Håkansson så vill man inte riskera något inför en försäljning genom att skicka Zacramento på den långa resan över Atlanten.
– Det är så det fungerar på den här nivån. Äger du inte hästen så äger du heller inte möjligheten att ta sista beslutet. Inser man inte det ska man nog inte hålla på – även om det kan kännas tungt i stunden, säger Douglas Lindelöw till GP.
Det är inte första gången som en hästs ägarskap har stoppat Lindelöw från ett mästerskap. En tvist satte stopp för Lindelöw och Casellos OS-deltagande i Rio de Janeiro.
– Skillnaden nu är att jag har en bra relation till Zacramentos ägare som jag har mycket att tacka för. Jag hade knappast varit med om att ta ett EM-silver utan Zacramento och det var även med honom som jag red världscupfinal i Paris i våras, säger 27-åringen.
Däremot blir det inget VM – även om en snabb försäljning av hästen teoretiskt sett skulle kunna påverka de chanserna.
– Det är klart, om parterna enas och en ny ägare är beredd att satsa så är jag förstås med om jag skulle få chansen, tveklöst, det vore ett önskeläge för mig eftersom jag gärna vill rida VM, säger Lindelöw.
Och trots allt finns det en femte reservplats alltjämnt öppen i den svenska VM-truppen.
– Allting kan hända. Så är det. Det är så många om och men i det där. Det får vi se, sade förbundskapten Henrik Ankarcrona till TT i samband med trupputtagningen.
Gå till toppen