Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trakasserianklagad tv-chef får sitta kvar

Det amerikanska mediebolaget CBS meddelar att man ska låta jurister utreda anklagelserna om sexuella trakasserier mot chefen Leslie Moonves. Under tiden ska Moonves stanna kvar i tjänst.

CBS-chefen Leslie Moonves. Arkivbild.Bild: Evan Agostini/AP/TT
I en artikel som publicerades av The New Yorker i fredags anklagar sex kvinnor Moonves för sexuella trakasserier. Händelserna ska ha inträffat mellan 1985 och 2006, och kvinnorna har i de flesta fall haft möten med Moonves om jobbmöjligheter för tv-bolaget, som är ett av USA:s största, när han plötsligt tafsat eller försökt kyssa dem. Det finns även vittnesmål om att han ska ha hotat att sätta käppar i hjulen för framtida karriärer.
CBS meddelade på måndagen att styrelsen håller på att välja utomstående personer för att genomföra en oberoende utredning. Man har även skjutit upp bolagets årsmöte, som var planerat till den 10 augusti, på obestämd framtid.
Leslie Moonves, som nu är 68 år, säger i ett uttalande att han har begått misstag och att han ångrar sig. Han hävdar också att han aldrig har utnyttjat sin position för att förhindra kvinnornas karriärer.
Gå till toppen