Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Köpenhamns Hovedbanegård evakuerades

Polis utrymde Köpenhamns Hovedbanegård under onsdagskvällen. Tågtrafiken stoppades, men är öppnad igen. Det kan uppstå förseningar, enligt Skånetrafiken.

Enligt TV2 letar man efter en fånge som är på fri fot.
– Vi kan bekräfta att vi letar efter en person. Det är en förrymd fånge och vi har många poliser ute för att fånga vederbörande så snart som möjligt, säger Henrik Brix, Köpenhamnspolisens vakthavande befäl, till TV2.
Det ska enligt uppgifter från kanalen funnits många poliser på plats samt polishundar. Polisen ska också ha begärt hjälp från butiker och restauranger på platsen för att få tillgång till alla lokaler.
Tågtrafiken var stoppad genom Köpenhamn H. Tågen körde igen senare under kvällen, men stoppet ledde till förseningar, enligt Skånetrafiken.
Strax före 23-tiden öppnades stationen igen. Den sökta fången ska då inte ha hittats. Den förrymda fången anses inte vara farlig.
Svenska polisen uppger till TT att sökandet i Danmark inte har någon koppling till den man som rymde under permission i Kalmar under onsdagen.
– Vi är informerade om den danska insatsen, men det är inte samma man, säger Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen, till TT.
Gå till toppen