Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: "Varför stördes blueskonsert av omflyttningar?"

Allt var inte frid och fröjd under Landskronakarnevalen. Insändarskribent kritiserar arrangören för en dålig konsertupplevelse på Kasernplan.Bild: Tom Wall
Öppet brev till ansvariga för Landskronakarnevalen.
När jag fredag 27 juli kl.18.00 gick till Kasernplan för att lyssna på En dos Bloos med Dennis Westerberg och Tomas Pettersson såg jag framemot 45 minuters härlig blues men så blev det inte.
Efter några minuter så började ni flytta om bänkar och bord för att förbereda inför Standup, dom flesta flyttade på sig snällt första gången, men när det var dags att flytta på sig för tredje gången var irritationen väldigt hög och det blev en mycket dålig stämning.
Er unga personal fick ta emot en hel del kritik, det gick till och med så långt att vakter fick ingripa för att lugna ner stämningen.
Så var den kvällen förstörd, bedrövligt skött av er som är ansvariga, det fanns 15 minuter mellan uppträdanden så det hade ni ändå fixat med lite vilja.
Gör om och Gör rätt nästa år.
En annan sak som jag hoppas ni kan påverka är busslinje 2 i Landskrona som inte kör några extraturer alls under karnevalen. Sista bussen till Västra fäladen går kl.22.21 på fredagen och kl.22.51 på lördagen och dessutom är det en timme mellan bussarna innan den sista bussen.
Det bör väl även finnas en möjlighet för oss som bor inom stan att komma hem med buss och inte bara extraturer till stationen?
Bo Hansson

Svar direkt: "Vi tar på oss ansvaret för det som hände"

Tack för dina synpunkter och för att du gjort oss uppmärksamma på problemet.
Vi vill verkligen beklaga det som hände. Det var ingen lyckad situation för någon. Inte för dig, för dem som behövde flytta på sig, eller för Tomas och Dennis. Inte heller för den personal som fick ta emot sura kommentarer från irriterade besökare.
Anledningen till att vi flyttade om bord och bänkar under uppträdandet, var vår tidigare erfarenhet av hur snabbt tältet fylls inför Stand up-eventet.
Det är nämligen oerhört svårt att flytta om, när tältet är fyllt med människor. Detta, även om man har hela 15 minuter på sig.
Tomas och Dennis [Dennis ingår i den grupp som producerar karnevalen] var informerade om omflyttningen. Dock kvarstår det faktum att det uppstod irritation och dålig stämning.
Detta vill vi såklart undvika. Karnevalen är till för att skapa det motsatta, nämligen glädje, gemenskap och kärlek.
Vi tar på oss ansvaret för det som hände och ska göra vårt yttersta för att undvika liknande situationer framöver.
När det gäller busstiderna, så ligger besluten inte hos oss. De ligger hos Nobina som ansvarar för kollektivtrafiken i staden. Vår önskan och ambition är att skapa så bra möjligheter som möjligt att kunna ta sig till och från staden under Karnevalen. Vi har framfört detta under de år som vi producerat Karnevalen, och kommer att göra så även framöver.
Vi håller med i allt du säger, och tar med oss detta i planeringen inför nästa års karneval.
Lena Bergkvist, Karnevalsgeneral
Gå till toppen