Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Svep åt sidan för
att visa nästa kort

4frågor till: Krister Bergsten, Liberalerna Bjuv

Krister Bergsten är Liberalernas förstanamn i Bjuv. För honom är tryggheten, äldreomsorgen och skolan de viktigaste frågorna.

1

Vad är den viktigaste frågan för din kommun de närmaste åren?

– Tryggheten är viktig, för det får inte före­komma att man kan hålla på med olagliga saker i kommunen utan att någon gör något åt det.
– Sedan ska de som finns inom vården uppleva att de har det bra att de mår bra. I och med att man betalar skatt bör man få ut så mycket som möjligt av skatte­kronan. På ett boende bör man få ut den service man behöver när man är gammal och har extra behov och att man får bra mat. Det ska smaka gott, lukta gott och se gott ut.
– I skolan ska det finnas bra arbetsvillkor för att minska på personalomsättningen. Man ska ha en god tillgång till barnomsorg med utbildad personal och små grupper. Vi vill också ha fler specialpedagoger på alla skolor i kommunen. Barnen är ju framtiden så då måste man ju sätta dem på första plats.
2

Vad är det bästa med att vara politiker?

– Möjligheterna att kunna påverka är större som politiskt aktiv. Vill man ha något gjort måste man vara engagerad på något vis. Jag kan alltid stå utanför som domare och säga att ”så skulle ni inte ha gjort”. Men är man engagerad kan man påverka. Och det är väl grunden i det politiska engagemanget. Man vill engagera sig och göra något för kommunen och kommuninnevånarnas bästa. Få ut det bästa ut av det vi betalar i skatter.
3

Varför blev du liberal?

– Därför att jag känner att jag hör hemma där i mitten. Det har väl att göra med de där frihetstankarna och liberala tankarna. Man känner likasinnade där som har ungefär samma tanke om hur man vill agera och aktivera sig som politiker. Det stämde bäst med Liberalerna, dåvarande Folkpartiet.
4

Vilket parti skulle du annars tillhöra?

– Det var väl också en fråga att ställa. Det har jag inte haft så mycket tankar om. Det är svårt att svara på den frågan eftersom den inte är relevant nu. Den dagen får jag ta ställning till det.
5

Snabba fakta om Krister Bergsten

Parti: Liberalerna
Yrke: Pensionär
Född: 1946
Gå till hd.se