Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Centerprofil gör ett nytt försök i ÖVK

En av de stora hemmafavoriterna har bestämt sig för att satsa vidare i Örkelljunga.

Centern Sebastian West Helgesson kör vidare i ÖVK, trots en tung säsong.
Förra säsongen blev ingen höjdare, sjukdomar och skador stoppade i stort sett allt spel, men Sebastian West Helgesson vill göra ett nytt försök. Nu är det i alla fall klart att Örkelljungaprofilen ska ingå i ÖVK:s elitserietrupp även det här året.
– Det är vi naturligtvis väldigt glada för. Sebastian är en otroligt duktig spelare, när han är skadefri, och dessutom är det viktigt att vi får behålla killar med lokal anknytning, säger Jörgen Larsson i klubbens elitsektion.
Sebastian West Helgesson är fostrad i ÖVK och han debuterade i elitserien redan 2010. Efter ett kortare uppehåll under 2016 gjorde han en lyckad comeback, innan alla problem slog till, förra vintern.
– Det blev ju inte så många matcher ifjol, men nu är Sebastian på gång igen. Det kanske dröjer ett tag innan han är helt hundra, det handlar fortfarande om en hel del rehabträning, men en bit in i säsongen ska han vara tillbaka för fullt.
Trots en lång karriär i sin moderklubb är Sebastian West Helgesson bara 26 år, så normalt sett borde han ha mycket kvar att ge och med den här dealen har ÖVK två centrar på plats. Philip Åkerfeldt ansluter från Tierp, medan kanadensaren Mike Choja gjort sitt i klubben. Samtidigt lutar det åt att Perstorpsgrabben Hampus Brink, som gjorde några inhopp när West Helgesson var skadad, återigen lämnar truppen.
– Vi har ju snackat med Hampus, men han har svårt att få ihop det och i dagsläget är han inte aktuell. Synd, för det finns ju inte alltför många svenska volleybollspelare och Hampus är ett härligt råämne, kommenterar Jörgen Larsson.
Från den trupp som knep SM-bronset i våras är det också klart att passarna Marcos Galiotos och Emil Carlsson försvinner, liksom Patrik Ödvall och liberon Elias Andersson. Elias återvänder till Habo, trots att han hade kontrakt med ÖVK ytterligare en säsong.
Gå till toppen