Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HIF-stjärnans son skriver kontrakt med MFF: ”Något jag drömt om”

Förre HIF-stjärnan Rade Pricas son Tim knyts hårdare till Malmö FF. Nu har 16-åringen skrivit lärlingsskontrakt med MFF.
– Det är jättekul. Det är något jag drömt om sedan jag var liten, förklarar Tim Prica på MFF.se.

Tim Prica med ungdomslandslaget i en träningsmatch mot Österrike tidigare i sommar.Bild: MATHIAS BERGELD
Tim Prica kom till Malmö FF från Macabi Tel Aviv som 12-åring och i år har han spelat regelbundet med MFF:s U19- och U21-lag. I vintras debuterade han också, som en av de yngsta genom tiderna, i A-laget i träningsmatchen mot Roskilde.
– Det känns väldigt roligt. Tim Prica är en ambitiös och målmedveten spelare som ständigt tar kliv framåt. Han har bra teknik, tar smarta löpningar och är en bra målskytt, säger sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.
– Han har redan fått känna på träningar med A-laget och gjort bra ifrån sig där också. Nu får han komma in i det stegvis på grund av sin unga ålder.
Prica kommer att till att börja med vara med vid enstaka träningstillfällen med A-truppen, men efter nyår få träna fullt ut med A-truppen.
– Det är jättekul. Det är något jag drömt om sedan jag var liten. Självklart är det ett stort steg men jag är ambitiös, jobbar hårt och förbereder mig på bästa sätt inför träning och match, oavsett om det är U19 eller A-laget, säger Prica.
– Jag hoppas på att prestera hela tiden och spela till mig en plats i laget.
Tims pappa Rade Prica spelade i Helsingborgs IF 1998-2002 samt 2015. Prica den äldre har också noterats för 14 A-landskamper för Sverige.
Gå till toppen