Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Insändare: "Håll hundarna kopplade!"

Joggande insändarskribent ryter till om lösa hundar.

Jag är ute och joggar mycket. Springer för det mesta på cykelbanor,men ibland tar jag mig till Kullaberg eller till vår vackra strandremsa.
Idag sprang jag från badhytterna i Viken till Höganäs och då ända nere vid vattenbrynet. Jag mötte sju personer som var ute med sina hundar. En (!) hade sin hund i koppel, två ägare hade två hundar var.
Nedanför golfbanan i Svanebäck mötte jag en dam med två svarta labradorer. När den ena hunden fick syn på mig, satte den av i full galopp mot mig och hoppade upp mot mig, satte frambenen på min bröstkorg och hade sitt ansikte nära mitt. Jag tvärstannade!
Det var svårt för ägaren att kalla tillbaka hunden. Damen ursäktade sig med att "hon är väldigt ung!" Jag svarade: " du måste ändå ha hunden kopplad!". Då svarade hon inte.
Nu blev jag inte rädd, men tänk om det hade varit ett litet barn eller en person som är hundrädd! Klart att man reagerar när en stor hund hoppar upp på en så att man får märken på tröjan efter tassarna.
Den andra två hundägarna mötte jag vid campingen i Lerberget; en dam o ett barn med två antingen golden eller labbe! Där hände inget, men blicken jag fick av damen, var, "våga inte säga något om koppel, för då......."
Håll era hundar i koppel innan det händer något. Det finns människor som är rädda för hundar!

LHZ

Gå till toppen