Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

Min mening: Hisskravet stoppar nya ungdomslägenheter

Läser insändaren från ”Väljare 2018” (Hyresrätter är en viktig valfråga).
Hur kan man skriva under ”min mening” och vara anonym!? Vill ändå gärna bemöta insändaren, som jag endast ser som en beklagan.
Bild: Jessica Gow/TT
”Väljare 2018” påpekar att Landskrona är en gammal arbetarstad. Detta är ett understatement. Men, Landskrona är en expansiv stad, mitt i storstadsregionen ”Greater Copenhagen” med totalt fyra miljoner invånare. Det är hög tid att förvandla staden från sovstad till den attraktiva stad, den förtjänar.
Att man i huvudsak bygger bostadsrätter innebär att fler hyresbostäder frigörs! I skrivande stund, finns ett 30-tal hyresbostäder lediga i Landskrona. Naturligtvis måste man ha råd att betala hyran, annars får man ingen lägenhet någonstans.
Jag har renoverat ett 10-tal hyresfastigheter genom åren och varje gång stött på patrull, när man velat inreda vindsplan. Om man lättat på ”tillgänglighetskravet” för fastighetsägarna, hade man med råge fyllt det behov av ungdomslägenheter som finns. Hisskravet om man vill inreda en ny lägenhet över två våningar, stoppar alla dessa fantastiska utrymme att bli jätteattraktiva ungdomslägenheter.
Ungdomarna kräver ingen hiss, bara de får en lägenhet. Längst upp, är dessutom risken att ”störa” sin omgivning mindre. Med andra ord, ta bort handikappkravet under några år, så behöver man inte bygga dyra, nya bostäder. Utan man förtätar staden och fyller det behov som finns. Numera finns inte behovet av förvaring på vindarna.
Tommy Persson
Entreprenör Landskrona
Läs mer: Min mening: Hyresrätter en viktig valfråga
Gå till toppen