Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Höganäs

Summarcampen i Jonstorp drar i gång - större än någonsin

Nytt deltagarrekord och flera NHL-profiler finns på plats när Jonstorp hockey drar igång sin summercamp på söndag.

Jonstorp hockeys summercamp drar igång på söndag. Under fem dagar ska barn få lära sig allt om hockey, men även värdegrund och materialvård står på schemat. I år slås nytt deltagarrekord med 140 barn anmälda.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det drar ihop sig till hockeyläger i Jonstorp. På söndag går startskottet för Jonstorp summercamp. Fram till på torsdag ska 140 barn i åldrarna sju till tretton år få lära sig allt om puck och klubba.
– Det är nytt deltagarrekord. Ifjor hade vi 80 barn, säger Anna Berglund, informationsansvarig för campen.
I år har Jonstorp hockey tagit ett omtag vad gäller sommarlägret.
– Hockey är mer än bara sport. Det handlar om värdegrund och saker som är bra att ha med sig som människa också. Därför frågade vi en av våra gamla spelare - Hampus Lindholm - om han ville ge sitt namn till campen. Så nu kör vi det i samarbete med honom.
Hampus Lindholm spelar till vardags back i NHL-laget Anaheim i USA och gjorde succé när Tre kronor i våras tog VM-guld.
– Han går in med hela sitt engagemang och sitt kunnande. Han kommer att hålla i isdiskot på söndag och dansar med ungarna på isen.
Det är han inte ensam om. Ett tiotal andra proffs- och elitspelare från NHL och SHL finns också med och ska jazza loss med kidsen.
Fabian Brunnström ska också vara tränare på Jonstorp hockeys summercamp. Han kör ett pass ihop med Hampus Lindholm.Bild: Sven-Erik Svensson
På onsdag kör Hampus Lindholm och NHL-spelaren Fabian Brunnström som också inledde sin bana i Jonstorp, ett eget träningspass.
– Det kommer att vara olika tränare varje dag, säger Anna Berglund.
Therese Hjalmarsson tyckte det saknades något för de minsta barnen att göra i Jonstorps ishall. Nu har hon på eget initiativ fixat till en lekhörna.Bild: Göran Stenberg
Förra hösten invigdes nyrenoverade och tillbyggda Jonstorps ishall. Ny entré, nya omklädningsrum och nytt kafé gjorde att ishallen blev betydligt modernare.
Men Jonstorpsbon och hockeymorsan Therese Hjalmarsson tyckte att det saknades något i lokalerna - en hörna för de minsta barnen att leka i.
– Jag har själv en kille på elva år som spelar hockey. Idag finns det nästan ingen hall utan en lekhörna. Styrelsen hade inte tänkt på detta och det fanns inte i budgeten, säger hon.
Sprillans nya leksaker väntar på sin användning i kafeterian på Jonstorps ishall.Bild: Göran Stenberg
Eftersom hon själv är professionell inredare tog hon tag i bitarna. Med hjälp av sponsring från en av hennes samarbetspartern Baby V i Varalöv, står nu en runt sex kvadratmeter hörna klar i kafeterian. Här finns gunghäst i form av ett lamm, duploklossar att bygga med och ett litet möblemang att sitta vid.
– Det är ju många småbarn som följer med när äldre syskon spelar hockey. De springer omkring och stör, men nu har de någonstans att vara, säger Therese Hjalmarsson.
Fast egentligen hade hon velat ha hörnan dubbelt så stor.
– Men det var det här utrymmet jag fick. Det är bättre än inget. Nu hoppas jag att det ska användas.
Gå till toppen