Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Polisen sköt knivman i benet

En hotfull man med kniv har skjutits i benet av polis vid polishuset på Berga i Helsingborg. Mannen misstänks nu för mordförsök på två poliser.

Bild: Patrick Persson
– Klockan 22.12 så är det en patrull som observerar en man vid en personalingång vid polishuset på Berga allé, berättar Fredrik Bratt, pressinformatör vid Skånepolisen.
– När patrullerna ska ta kontakt så uppträder han hotfullt och det visar sig att han har en kniv. Fler polispatruller ansluter och det slutar med att verkanseld avlossas och mannen träffas i benet.
Fredrik Bratt vill inte gå in på hur många skott som avlossades samt om det var en eller flera poliser som använde sitt tjänstevapen.
Enligt flera vittnesuppgifter till HD och Sydsvenskan rör det sig om ett flertal skott som ska ha avlossats i tät följd.
Bild: Patrick Persson
Den skadade mannen är i 50-årsåldern. Han fördes till sjukhus med ambulans och vårdas nu för allvarliga skador, enligt Region Skåne.
Berga allé och delar av polishuset har spärrats av.
– Kriminaltekniker är kallade till platsen och vi ska hålla förhör med alla inblandade så fort det går. Vi har också hand om kollegor så gott det går. Ingen av kollegorna har fått några fysiska skador, säger Fredrik Bratt.
Som brukligt när en polis avlossar sitt tjänstevapen så har en utredning inletts som leds av Särskilda åklagarkammaren.
Strax efter klockan 01.00 under natten rapporterade polisen via sin hemsida att gärningsmannen är misstänkt för mordförsök på två poliser.
Personalingången där mannen blev skjuten är samma entré som skadades kraftigt vid sprängdådet mot polishuset i oktober förra året.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen