Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Så blir festivalvädret på Hx

Hx 2018 ser ut att få det perfekta festivalvädret, åtminstone enligt SMHI:s prognoser. Övervägande soligt och temperaturer mellan 23 och 27 grader är prognosen för stadsfestivalens första dag.

Det är bara minuter till Hx 2018 drar igång i Helsingborg. På festivalområdet som sträcker sig från Hamntorget i söder till Fria bad i norr kan besökarna under två dagar bland annat testa på aktiviteter, lyssna på musik och äta gatumat.
Förra årets upplaga blev en blöt historia men sett till väderprognoser från SMHI kan årets aktiviteter utföras i sommarkläder och utan paraply.
– Det kommer att vara övervägande soligt hela fredagen. Det kan passera lite högre molnslöjor på himlen men soligt på det stora soligt med temperaturer någonstans mellan 23 och 27 grader, säger Emelie Karlsson, meterolog på SMHI.
Även under lördagen blir sol och uppehåll ett återkommande tema, men på himlen blir det mer moln och temperaturen väntas bli något svalare – mellan 20 och 25 grader.
– På lördag får vi växlande molnighet under dagen. och temperaturerna hamnar mellan 24 och 25 grader så vi får det något svalare än vad vi haft tidigare men det är fortfarande sommarväder och ingen nederbörd, säger Emelie Karlsson.
Årets upplaga av Hx kan få det perfekta festivalvädret.
Gå till toppen