Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

32-åring från Perstorp åtalas för att ha sålt droger över internet

När polisen slog till hos den 32-årige Perstorpsbon hittades droger och vapen. Nu väntar rättegång mot honom i Helsingborgs tingsrätt.

En 32-årig man från Perstorp åtalas för flera brott. Det handlar bland annat om grovt narkotikabrott, grovt vapenbrott och häleri.
Den misstänkte ska bland annat ha bjudit ut droger till försäljning på nätet.
Det var en helg i början av januari som mannen, tillsammans med en kvinna, greps och anhölls misstänkta för vapenbrott och narkotikabrott. Det efter att polisen fått ett tips om att det pågick narkotikaförsäljning på en adress i Perstorps kommun, och gjort husrannsakan. När åtal nu väcks är det enbart mannen som är fortsatt misstänkt.
I bostaden hittade polisen en större mängd narkotika och ett skjutvapen med ammunition.
32-åringen ska bland annat ha haft drogerna LSD, MDMA, tramadol och andra narkotikaklassade tabletter, i syfte att sälja dem. Han har sålt narkotika, främst cannabis, vid 650 tillfällen från 2015, enligt stämningsansökan.
Man beräknar att han tjänat knappt 1,3 miljoner på sin olagliga verksamhet. Enligt åtalet betraktas gärningarna som grova eftersom drogförsäljningen varit en systematisk, planerad och organiserad verksamhet som pågått under längre tid.
Mannen har också haft ett flertal vapen, bland annat kulgevär, pistol och tårgassprayer. Vapnen ska ha förvarats lättillgängliga och hans syfte ska också ha varit att sälja dem vidare.
Bland bevisningen mot mannen finns, förutom droger och vapen, google-sökningar på att såga av vapen, en större summa kontanter som hittats hos honom, samt meddelanden som hittats i hans mobil.
Gå till toppen