Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

"Det är klart att vi hoppas försvara titeln"

Två till tre pass om dagen och tre timmar vardera. Nu är uppladdningen inför EM i gång på allvar.Bild: Sandra Henningsson
Landslagets sex truppgymnastiklag är samlade på Lingvallen i Ängelholm för träningsläger inför EM i Portugal. En av gymnasterna är helsingborgaren Ellinor Sjöberg.
– Det är de bästa gymnasterna i Sverige som är samlade. Det är folk man har sett upp till innan som nu är i samma lag som en själv så det är jättekul och inspirerande.
Sjöberg, som tävlar för Motus Salto i Malmö, men bor i Helsingborg ingår i damlaget som är regerande Europamästare.
– Det är klart att vi hoppas försvara den titeln.
– Vi tog guld 2014, då var inte jag med, och sen tog vi guld 2016 också. Det är självklart att vi har förhoppningar om att det ska gå hela vägen i år med, men samtidigt är det viktigaste att vi presterar bra under hela tävlingen.
Femdagarslägret i Ängelholm tar slut på söndag. Därefter väntar ett läger i Göteborg samt ytterligare två i Ängelholm innan avfärden till Odivelas, strax norr om Lissabon. Mästerskapet avgörs den 15-21 oktober.

EM i truppgymnastik 15-21 oktober

Sex svenska landslag till EM:
Seniordam, seniorherr, seniormixed, juniordam, juniorherr och juniormixed.
Gå till toppen