Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FCH:s nyförvärv: “Får vi ihop det kan det bli riktigt bra”

Förra sejouren i FCH blev misslyckad – nu vill Jonathan Olsson visa att han håller på den här nivån.

Nyförvärvet Jonathan Olsson fick en drömstart in nya laget.Bild: AVDO BILKANOVIC
FCH drog igång säsongen under lördagen när allsvenska Malmö FBC gästade. Samtliga nyförvärv fanns med på planen, ett av dem var Jonathan Olsson. Och det blev succé direkt. Forwarden, som närmast kommer från Munka Ljungby i division 1, gjorde två mål i debuten när FCH vann med 8–6.
– Det var gött. Det är ju lite av min uppgift, att skjuta mycket och skapa lägen. Det är klart att det är skönt att göra mål direkt, säger han.
Vad säger du om matchen?
– Typisk försäsongsmatch. Vi har bara tränat två innebandypass, så första perioden var väl inte den bästa. Vi kom i gång mer desto längre matchen gick. Det är klart det tar lite tid innan klubba och boll sitter.
I lördagens match kamperade han ihop med supertalangen Fredi Petersson och på den andra kanten roterades det mellan Niclas Lidholm, Rasmus Stoltz och Andreas Lindholm.
– Det kändes bra. Jag har lirat med Fredi de träningarna vi haft och det har funkat bra, sen på den andra kanten har det varit lite olika. Det blir spännande att se.
Fjolårets succé i division 1 gav eko. FCH hörde av sig tidigt och när Munka Ljungby misslyckades att ta sig upp i allsvenskan var valet givet.
– Man vill ju alltid spela så högt så möjligt så det kändes som ett bra steg med tanke på att jag varit här förut och kan klubben. Jag är jäkligt spänd på säsongen.
Jonathan Olsson är fostrad i FCH och har gjort en hel del framträdanden i SSL tidigare. Under den förra sejouren blev det totalt 138 serieframträdanden och 41 poäng.
Den här sejouren vill forwarden ta en större roll.
– Ja, det är klart man vill. Rollen kommer säkerligen bli annorlunda här jämfört med i Munka, men jag hoppas jag kan bidra med mycket offensivt, säger han
Vad var det som gick fel under din förra sejour?
– Det var väl speltiden framförallt, det blev inte riktigt som jag trodde. Jag kände väl inte det förtroendet för den tränaren som var där då. Jag kände att jag behövde mer speltid för att utvecklas och jag fick verkligen tillbaka glädjen i Munka.
Den gångna säsongen gjorde du 50 mål. Kan du nå upp i samma höjder här?
– Nej, det tror jag absolut inte. Det är klart man vill göra så mycket mål man kan, men det är två olika divisioner och spelet är helt annorlunda här. Så klart hoppas jag kunna bidra med några kassar, säger han.
FCH har slopat det finska spåret och börjat satsa ungt. Jonathan Olsson ser fram emot att vara med på resan.
– Det känns spännande, får vi ihop det så kan det bli riktigt bra.
Gå till toppen