Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

FCH vann årets första match – nyförvärvet tvåmålsskytt

FC Helsingborg har bytt riktning och börjat satsa ungt. Under lördagen satte man i gång säsongen 2018/2019 mot Malmö FBC, från allsvenskan likt förra säsongen. Då blev siffrorna 8–6 till FCH. Nu blev segermarginalen än mer bekväm.

Arkivbild 2018.Bild: EMIL LANGVAD
Träningsmatch
FCH 7
Malmö FBC 3
Till en början var det en jämn drabbning även under lördagen, men det var Malmö som tog ledningen både en och två gånger. Tvåmålsunderläge efter tio minuter, sen vaknade FCH. Tre minuter senare var ställningen 3–2 efter att Jonathan Olsson, Linus Nordgren och Jonathan Skoglösa blivit målskyttar. Med tre minuter kvar av den första perioden gjorde nyförvärvet från Munka Ljungby, Jonathan Olsson sitt andra mål i matchen, snyggt assisterad av 19-årige Rasmus Stoltz. Därmed 4–2 inför mittenperioden.
FCH startade andra perioden med en man mindre, men i stället för mål framåt för Malmö blev det mål bakåt. Målvakten Mattias Qvarfordt hittade en fri Jonathan Nilsson med ett långt utkast, ensam med målvakten gjorde forwarden inga misstag. 5–2 till FCH. Malmö reducerade därefter innan periodens slut.
FCH utökade ledningen tidigt i den tredje perioden och visade att det skiljer en serie på de här lagen. Som så många gånger förr, Linus Nordgren i sidled till Jonathan Nilsson och 6–3 var ett faktum. Slutsiffrorna skrevs till 7–3 och FCH fick därmed bästa möjliga start på säsongen.
Nästa träningsmatch spelas mot seriekonkurrenten Jönköping den 18:e augusti. Därefter beger sig FCH till Schweiz för träningsläger i Maienfeld.
Gå till toppen