Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Inflyttning i klickhusen uppskjuten på grund av värmen

Modulhusen som byggdes i Varalöv under våren står tomma tillsvidare. Husen är klara men gräsmattan måste vänta på grund av den ihärdiga värmen.

Klickhusen i Varalöv får vänta på hyresgäster tills efter semestern.Bild: Sandra Henningsson
– Det är inte läge att lägga gräsmattor nu när det är så varmt, så vi väntar tills efter semestern, säger Mats Lindgren som är VD på Flexon AB och ansvariga för bygget.
En av de två lägenheterna som inryms i klickhusen behöver godkännas av kommunen innan inflyttning kan ske. Sedan ska marken färdigställas med gräsmatta, staket och huskjol. Hyresgästerna planeras kunna flytta in i september.
Barackerna har rests med så kallad klickteknik. Det betyder att istället för att skruva eller spika ihop delarna så klickas de ihop. Det gör att husen lätt kan omvandlas från en två till två ettor bara genom att flytta en vägg.
Läs också Det säger bara klick när första budgethuset byggs i Varalöv
Eftersom det är första gången som modellen monteras har projektledarna också lärt sig vad som kan förenklas till nästa gång.
– Till exempel kan vi måla färdigt innerväggarna på fabrikerna och installera en stor del av elen, så slipper vi göra det på plats, säger Mats Lindgren.
Gå till toppen