Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

15-åringen om drömflytten: "Det är väldigt stort"

Ett steg som många bara kan drömma om. Charlie Nystrand-Sacaneno lämnar Hittarp för West Ham.
– Jag tror att West Ham såg att jag blivit fostrad i en bra klubb.

Charlie Nystrand-Sacaneno blickar fram emot ett stort äventyr. På torsdag går flyttlasset till London för spel i West Hams ungdomsakademi.Bild: Tom Wall
Målet är att spela Champions League och vara en del av landslaget. Redan nu tar Hittarpstalangen ett stort steg mot drömmen. Charlie Nystrand-Sacaneno lämnar Helsingborg för spel i West Hams ungdomsakademi.
– Det är väldigt stort. Jag ser fram emot att dra på mig West Ham-tröjan, säger han.
Resan började redan för ett år sedan när Nystrand-Sacaneno deltog i ett femdagarsläger för klubben. Via mejl bjöd de in honom att komma tillbaka på antagningstillfällen för klubbens U16-lag. Vid fyra tillfällen under våren har han åkt till London för att provspela. 150 spelare har blivit 16 och den centrala mittfältaren från Helsingborg är en av dem.
– Det var nervöst efter sista tillfället. Man ville inte helt och hållet tro på det, men det är klart att jag tänkte mycket på det. Sen när jag fick beskedet blev jag såklart jätteglad. I början av juli fick jag åka över och träffa alla spelare och skriva på.
Vad ser du fram emot mest?
– Det är matcherna. Det ska framförallt bli kul att spela på en så hög nivå mot så bra lag och motståndare. Jag ser fram emot bara att få spela för West Ham, det är väldigt stort. Jag ser fram emot att få träna med dem och åka runt på matcher i England.
Hittarpstalangen: "Jag är en glad och ganska självsäker kille."Bild: Tom Wall
I mitten av augusti börjar försäsongen. och strax därefter spelar West Ham sin första träningsmatch mot Norwich. Kontraktet är skrivet på ett år, med chans till förlängning om man presterar bra.
– Jag hoppas kunna göra bra ifrån mig på träningar och matcher. Att utvecklas och sen så småningom lyckas med fotbollen. Jag vill gå vidare till professionell fotboll och kanske skriva proffskontrakt om några år, det hade varit drömmen. Men det är ett stort steg och det krävs hårt arbete för att lyckas. Bara för att man är med i en akademi betyder det inte att man blir en av de bästa.
Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Det är väl främst min spelförståelse. Jag är trygg med bollen och ganska stark. Jag är en bra box-till-box-spelare. Men när jag kommer till London och en så stor klubb gäller det att bli snabbare och skarpare. När man får bollen måste jag veta direkt vart den ska.
15-åringen är tacksam för åren han fått i Hittarp.
– Jag är väldigt glad för att de har låtit mig utvecklas här. Jag har fått spela med de som är ett år äldre och fått mer utmaning. Jag tror att West Ham såg att jag blivit fostrad i en bra klubb som lärt mig lagspel och att spela disciplinerat.
Nästa vecka går flyttlasset till England. Där ska 15-åringen bo med sin pappa som sedan flera år tillbaka är bosatt i nordöstra London.
– Det är väldigt skönt att kunna bo hos honom. Det känns tryggt. Det är inte lika ovisst som om man skulle flytta dit och bo på ett internat.

Charlie Nystrand-Sacaneno

Ålder: 15 år.
Från: Helsingborg.
Familj: Mamma och storebror i Helsingborg. Pappa och två halvsyskon i London.
Skola: Ska börja i elfte klass i en engelsk skola, vilket motsvarar nionde klass här.
Moderklubb: Stattena.
Aktuell med: Lämnar Hittarps IK för spel i West Hams U16-lag. Kommer spela i Junior Premier League.
Charlie Nystrand-Sacaneno som fotbollsspelare: "Jag är väldigt trygg med bollen, har bra teknik samtidigt som jag har väldigt bra spelförståelse och vet vad jag ska göra och vara jag ska slå passningarna. Sen är jag ganska bra både offensivt och defensivt och ganska fysiskt stark också."
Gå till toppen