Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Skavsår, blåmärken och svettiga fotbollsstrumpor – nu tackar Eskilsspelarna för sig

Cirka 13 000 spelare och närmare 700 lag har deltagit i en av Sveriges största fotbollscuper under helgen. Snart är det dags för alla fotbollsspelare att tacka för sig när Eskilscupen börjar lida mot sitt slut.

Elin Malmqvist och Thea Johansson från IK Zenith i Göteborg skadade sig under lördagens match.Bild: Sandra Henningsson
Under helgen har närmare 700 fotbollslag samlats i ett mestadels soligt Helsingborg för spela fotboll. Två av spelarna vara Gabriella Ståhlgren och Maja Sjölund från Lindsdals IF i Kalmar. Det är första gången som de är med i Eskilscupen.
– Det är himla kul att vara här, säger Gabriella Ståhlgren.
Hur har motståndet varit?
– Rätt så svårt, alla har varit bra, säger Maja Sjölund.
Alva Hallström, Maja Sjölund, Tove Wikström, Irma Jacobsson, Gabriella Ståhlgren, Maja Landin och Malvina Alm från Lindsdals IF i Kalmar.Bild: Sandra Henningsson
Eskilscupen arrangeras av Eskilsminne IF för 50:e året i rad.
– Det har varit jättebra. Vädret är ju en betydande faktor till att det blir bra och det upplevde vi framför allt skillnad mot i fjol där vi jobbade i regn i princip hela helgen, berättar klubbgeneralen André Petersson.
I samband med den femtionde jubileumsåret har arrangörerna haft några aktiviteter utöver det vanliga.
– Vi har haft aktivitetsområden för de yngsta i form av femmannafotboll inne på Olympia och byggt upp hoppborgar, berättar André Petersson.
Eskilscupen på Olympia. Klubbgeneralen André Petersson.Bild: Sandra Henningsson
Anna-Carin Claesson från Karlstad är en av alla supportrar som har hittat till Helsingborg. Hennes dotter Saga spelar i QBIK F14.
– Det har gått bra, vi har ett lag är i A-slutspel och ett i C-slutspel. Tjejerna har verkligen roligt, säger Anna-Carin Claesson. Efter de sista slutspelen bär det av hemåt mot Karlstad.
– Vi har haft det bra i Helsingborg. Vi är görnöjda och har ätit en massa god mat och kollat fotboll.
Anna-Carin Claesson, Lotta Eriksson och Matilda Eriksson hejade på QBIK F14 från Karlstad.Bild: Sandra Henningsson
På varsitt par kryckor staplar Elin Malmqvist och Thea Johansson från Zenith IK i Göteborg förbi. Under samma match på lördagen skadade de sig båda.
– Jag kom hem från sjukhuset inatt. Något hände, jag har nog vridit och skadat leden, säger Thea.
– Sen skadade jag mig och sen fick en tjej i laget en boll i huvudet, så det har varit lite kaos, tillägger Elin Malmqvist. Men de båda är glada ändå.
Vad är det som är så roligt med Escilscupen?
– Det var en bra fråga! Nej, men det är ju så kul att spela fotboll. Och så är det kul att det är så mycket folk också från alla delar av Sverige, säger Thea Johansson.
En bit längre bort står Lukas Larsen, Sixten Jönsson och Liam Svensson från stadens hemmalag, Helsingborgs IF. De är nöjda med helgens spel.
– Det har gått jättebra, säger lagkaptenen Liam Svensson.
Vad har varit det bästa med helgen?
– Mina mål. Eller lagets mål, säger Lukas Larsen.
– Våra insatser, fyller Liam Svensson i.
– Det har varit roliga matcher där vi vunnit med ganska mycket, säger Sixten Jönsson.
Lukas Larsen, Sixten Jönsson och Liam Svensson från Helsingborgs IF.Bild: Sandra Henningsson
Sammantaget verkar både arrangörer, supportrar och fotbollsspelare nöjda.
– Det är enormt egentligen att en förening kan upprätthålla den ideella kraften och det är det som bär hela Eskilscupen egentligen, den ideella kraft som alla tar till, säger André Petersson.
Tjejerna från Tölö IF i Kungsbacka hann med en snabb bild innan det var dags att inta fotbollsplanen.Bild: Sandra Henningsson
Gå till toppen