Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En person död efter frontalkrock

En man avled och en man skadades allvarligt vid en frontalkrock på Österleden på söndagseftermiddagen. Olyckan inträffade när en bil körde i fel riktning på vägen. Polisen följde efter bilen och försökte förgäves stoppa den innan krocken.

Föraren i bilen som körde på fel sida är misstänkt för grovt rattfylleri och grovt vållande till annans död. Larmet om den allvarliga olyckan i höjd med Välavägen kom strax före klockan 14.
Polisen fick innan olyckan larm om att en bil kördes vingligt, uppger polisen.
– Vi åkte ut för att hitta den och stoppa den. Innan vi fick stopp på den inträffade olyckan, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
Ett vittne berättar för HD att hon mötte den röda bilen på Kanongatan innan den körde ut på Österleden där olyckan inträffade.
– Då körde den på rätt sida. Det gick ganska fort. En polisbil med sirener och blåljus på följde efter den på nära håll.
Totalt tre personer färdades i de två bilar som var inblandade i olyckan. Vid 20-tiden meddelade polisen att en 55-årig man avlidit vid olyckan. Han färdades som passagerare i den bil som körde på fel sida på vägen.
Den bilens förare blev allvarligt skadad i olyckan. Det är en 45-åring man som är misstänkt för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, försök till våld mot tjänsteman och grov olovlig körning. Han är gripen, men befinner sig på sjukhus.
Föraren i den andra bilen är inte allvarligt skadad, enligt polisen.
Johan Orsmark mötte bilen som körde i fel riktning i närheten av Bergarondellen, men lyckades väja undan.
– Det var rena turen. Vi var två bilar som var på väg att svänga ut i vänsterfilen, men hann svänga tillbaka. Senare bilar hann ju inte det. Vi hade två barn i bilen också, så det var inte roligt.
Johan Orsmark säger att bilen han mötte var sönder och att den följdes av två polisbilar.
– Det var en helt trasig bil, bakluckan bara hängde efter bilen, säger han.
Bild: Martin ErikssonTT fotografkod 11714 Martin ErikssonTT fotografkod 1
Gå till toppen