Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jämställdhetsseminarium i Båstad i helgen

I helgen bjuder Fredrika Bremerförbundet in till seminariedagar på Apelrydsskolan. Temat är jämställdheten inom våra utbildningar och bland gästerna finns bland annat kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

Ulrika Kärnborg är ordförande i Fredrika Bremerförbundet och ser fram emot seminariedagarna.Bild: Magnus Bergström
– Det är jätteroligt för det känns som att det är en kickstart för alla som är intresserade av jämställdhet. Så det brukar komma många namnkunniga personer, säger Ulrika Kärnborg som är ordförande i Fredrika Bremerförbundet.
Andra gäster på listan är Europaparlamentariker Cecilia Wikström (L), Karin Olsson, kulturchef på Expressen och Anna Serner, VD för Svenska Filminstitutet.
Vad hoppas ni på?
– Vi hoppas att det leder till att man diskuterar vad ojämställdhet inom högskolorna leder till på svensk arbetsmarknad. Det skapar brist på jämställdhet i hela samhället, säger hon.
De senaste siffrorna från Statistiska centralbyrån visar att manliga professorer tjänar runt 1600 kronor mer än kvinnor på samma position.
Seminariet börjar klockan 11 på fredag och är öppet för alla. För medlemmar finns även möjlighet att bo på skolan.
Gå till toppen