Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Helsingborg

Lugnt på Hx – noll anmälningar om misshandel

Hx-festivalen och Eskilscupen avlöpte lugnt i helgen. Inga fall av misshandel och bara ett fall som skulle kunna vara ett sexuellt ofredande har kommit till polisens kännedom.

Tiotusentals människor var i rörelse i Helsingborg under helgen, då både Hx-festivalen och fotbollsturneringen Eskilcupen hölls. Bägge evenemangen avlöpte mycket lungt.
– Vi har haft mycket ärenden under helgen, men det har inte varit kopplat till Hx-festivalen eller Eskilscupen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informationsansvarig på polisen i Helsingborg.
Inte ett enda fall av misshandel kopplad till evenemangen har rapporterats och endast ett fall av misstänkt sexuellt ofredande har kommit till polisens kännedom. Det senare rörde sig om en kvinna som ska ha upplevt att en annan festivalbesökare stod för nära i festivalvimlet. Något enstaka fall av fylleri inträffade också under helgen.
– Vi är väldigt nöjda, alla har hjälpts åt. Vi har haft ett bra samarbete med Helsingborgs stad och det har varit mycket vuxna ute på stan, med bland annat nattvandrare och vakter. Mycket synlig personal med västar, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.
Även förra året var det mycket lugnt på Hx-festivalen som då arrangerades utan att ett enda fall av ofredande anmäldes.
Gå till toppen