Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dramatisk avslutning när Eskilscupen avgjordes

Inga lokala lag kvar, men publiken bjöds på två underhållande matcher när F16 och P16 finalerna avgjordes i Eskilscupen.

Nike slog ut HIF på straffar i kvartsfinalen. I finalen vann man mot Stenkullen, även där på straffar.
I F16 stod finalen mellan Hammarby och Stenkullen. Redan tidigt i matchen tog Hammarby kommandot och gjorde 1-0. Precis innan halvlek kom även tvåan och matchen blev sedan aldrig spännande.
– Förra året förlorade vi finalen här mot Onsala så vi ville verkligen vinna nu. Det var sista chansen innan de blir för gamla, säger Hammarbytränaren Robert Jacobsén efter 2-0-vinsten.
Hammarbys Hannah Schmid mot Stenkullens Moa Dubow under F16-finalen mellan Hammarby och Stenkullen.Bild: @imageAuthorName BJÖRN LINDGREN
För laget var det tredje året i rad man spelade cupen och i år fick man alltså revansch efter fjolårets finalförlust.
– Vi tycker det är en jättebra turnering. Vi har valt den här för att vi tycker att det är bra mattor och inte så långt att åka. Och i år har vi haft tur med vädret också.
I den äldsta klassen på killsidan, mellan Nike och Stenkullen, blev det desto mer spännande. Stenkullen ledde matchen länge, men precis innan slutsignalen fick Nike straff och kvitterade.
– Vi äger matchen totalt sett. De har ett avslut på mål och det gör dem mål på. Vi trycker på bra i andra, får en rättvis straff och sätter den, säger Nikes målvakt Philip Bergfeldt.
Matchen fick avgöras på straffar och där blev just Bergfeldt stor hjälte när han räddade Stenkullens sjätte straff.
– Jag tar straffarna när jag ska ta dem, säger han.
Nikes målvakt Philip Bergfeldt blev stor hjälte när han räddade en straff i straffsparksavgörandet under P16-finalen mot Stenkullen.Bild: @imageAuthorName BJÖRN LINDGREN
När Nike sedan satte sin sista straff och avgjorde matchen var glädjen självklart stor hos både spelare och tränare.
– Det är jättestort och jag är så stolt över grabbarna. Vilka jäkla grabbar. Jag är så glad, säger en nästan tårögd Christoffer Ryberg, tränare i Nike.
Straffar visade sig dessutom vara ett vinnande koncept för Nike som lyckades ta sig till finalen genom straffläggning både i kvartsfinalen mot HIF och i semifinalen mot Lunds BK.
– Straffar är vi bra på, det har vi visat, säger en glad Philip Bergfeldt.
Gå till toppen