Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

FCH har gjort klart med norsk poängmaskin

Det har varit tyst från FCH:s håll ett tag, men nu har klubben gjort klart med den norske poängmaskinen Fredrik Gjödalstuen.

FC Helsingborg har tappat de finska stjärnorna och genomgår ett generationsskifte. Hittills har FCH bara presenterat tre nyförvärv inför säsongen. Den 19 juni kunde HD-sporten rapportera att klubben jagade den norska poängmaskinen Fredrik Gjödalstuen.
Under måndagen bekräftade talangens klubb Sarpsborg att övergången är klar, men de skriver att det initialt handlar om ett lån som sträcker sig den kommande säsongen.
FCH:s sportchef Fredrik Azelius kommenterar det senaste tillskottet i truppen så här:
– Det är en forward och poänggörare som är född -99. Han snittade över 4,5 poäng per match i norska högstaligan och har representerat det norska landslaget. Det är en ganska stor och kraftfull spelartyp som vi kommer få stor nytta av, säger han.
Är det något mer på ingång?
– Nej, inte som det är just nu. Vi har inte stängt några dörrar, blir det något mer är det i närområdet i så fall. Men annars är det den norska landslagsmannen som blir det sista in, säger han.
FCH har dragit i gång träningen efter semestern och besegrade Malmö i säsongens första träningsmatch i helgen. Ledarstaben är nöjd med truppen man förfogar över och ser ut att starta säsongen med två målvakter, sex backar och nio forwards.
– Ja, det är vi. Det klingar ju bra i det sättet vi tänker och så vi som förening vill utvecklas nästa säsong, att vi kan utveckla egna talanger och satsa lite yngre. Det är klart, vi har ju tappat namn, det måste man ju erkänna. Men vi känner oss samtidigt trygga med det vi har och med de nyförvärv vi gjort. Vi tror helt klart på det vi gör, säger Fredrik Azelius.
Fakta

FCH:s trupp 2018/2019

Målvakter:

Mattias Qvarfordt

Jonathan Edling

Backar:

Patrik Suchanek

Jonathan Skoglösa

Eric Kihlman

Isac Lindblad

Joel Von Reis

Victor Richardsson

Philip Sannum

Forwards:

Fredi Petersson

Linus Nordgren

Jonathan Nilsson

Niclas Lidholm

Fredrik Gjödalstuen

Jonathan Olsson

Rasmus Stoltz

Daniel Sebek

Fredrik Azelius

Andreas Lindholm

Gå till toppen