Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Munkahallen öppnas för alla som drabbats av vattenbrist

Brunnarna sinar och många har akut vattenbrist. Nu öppnas Munkahallen för drabbade. Innebandyklubben har tagit initiativ till att erbjuda dusch och möjlighet att tvätta kläder.

Martin Envall och hans familj åker till Munkahallen och duschar för att avlasta den sinande brunnen hemma på gården.Bild: Emelie Malmros
Meddelandet som Munka Ljungby IBK lade ut på sin hemsida på måndagskvällen spreds som en löpeld. ”Har du brist på vatten? Vi öppnar upp Munkahallen...”
– Vi måste alla hjälpas åt, säger Martin Envall, en av föreningens grundare och initiativtagare.
Han hör själv till de drabbade som inte har kommunalt vatten. När den egna brunnen sinar gäller det att hitta andra lösningar.
Tillsammans med Ängelholms kommun erbjuder innebandyföreningen att komma till Munkahallen för att duscha och köra en klädtvätt i maskin.
– Jag vet många som drabbats av vattenbrist, inte bara medlemmar i vår förening. Munkahallen står tom dagtid, så vi kollade med kommunen om vi kunde sprida erbjudandet till flera, säger Martin Envall.
Munkahallen ägs av Ängelholms kommun, som även står för vattenkostnaderna.
– Vår förening bidrar med städning och administration. Vi har håller öppet varje vardag klockan 9–15 så länge det behövs, säger Martin Envall.
Marcus Björkman är kanslist och hjälper besökarna tillrätta.
– Det är bara att komma. Man behöver inte anmäla sig i förväg, säger han.
I Munkahallen finns fyra omklädningsrum och sammanlagt 19-20 duschar. Det finns också tvättmaskin och torktumlare.
Initiativet har hälsats med idel lovord. Den lokala livsmedelshandlaren har lovat att bidra med kaffe som innebandyföreningen kan servera sina gäster.
Martin Envall hoppas att fler föreningar inspireras och tar efter.
– Vi kan ju inte täcka hur stort område som helst, så det vore skoj om fler kan öppna sina anläggningar, säger han.
Munkahallen i Munka Ljungby öppnar upp för folk som vill duscha eller tvätta. Martin Envall hoppas att fler vill hjälpa alla som drabbats av vattenbrist.Bild: Emelie Malmros
I samarbete med Ängelholms kommun upplåter Munka Ljungby innebandyklubb sina omklädningsrum med duschar till hushåll som drabbats av vattenbrist.Bild: Emelie Malmros
Marcus Björkman administrerar dusch- och tvätterbjudandet i Munkahallen.Bild: Emelie Malmros
Gå till toppen