Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ängelholm

Traditionsenlig ljusfest – med vissa nyheter

Att ljusfesten från och med i år hålls vid Vita räck vet de flesta Ängelholmsbor redan. Men det blir även en del andra förändringar i den traditionella festen.

Ola Selmén, som tidigare i år ledde världens snabbaste allsång, blir konferencier på Ljusfesten 2018.Bild: Sven-Erik Svensson
Årets Ljusfest bjuder traditionsenligt på såväl båtparad vid skymningen som ett gediget program på flytbryggan. Konferencier är Ola Selmén som kommer att leda besökarna genom kvällen.
Under dagen har besökare möjlighet att prova elcykel och Ängelholms tennisklubb erbjuder möjligheten att prova på olika racketsporter. Kommunen möblerar om Storgatan i anslutning till nya evenemangsplatsen Vita räck och stadsbiblioteket är på plats med sin nya bibliotekscykel.
Lokala Balthazaar framför sin hyllning till Peps Persson.Bild: Emmalisa Pauly
Även om det mesta är sig likt kommer årets upplaga av ljusfesten att få ett delvis nytt upplägg.
– Vi har i år valt att hålla i festen helt i kommunens regi och därför har vi satsat lite extra. De inledande ekipagen i båtparaden har fått en särskild ljusslinga från kommunen på temat vingar, säger kulturchefen Susann Toft.
– Dessutom kommer ekipagen i år att köra ett och ett. Vi tänker att det höjer kvalitén för både publiken och deltagarna på båtarna då det ger konferencier Ola Selmén mer utrymme att berätta, säger hon.
Ett större band var utlovat som kompensation för det uteblivna fyrverkeriet. Det blir indiebandet Shout Out Louds från Stockholm som avrundar ljusfesten.Bild: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090
En annan nyhet är att Laxen i år blir en del av publikområdet. Åtminstone för en del.
– Laxen kommer i år att lägga till inne på evenemangsområdet. Vi har haft en tävling där fyrtio personer vunnit platser ombord och de kommer att kunna följa Ljusfesten från första parkett, säger Susann Toft.
Fakta

Program Ljusfesten 2018

13 - 17. Prova på racketsport med Ängelholms Tennisklubb

15 - 17. Prova på SUP-paddling och slackline med KM Wellness & Fitness

15 - 18. Prova el-cykel, visning av bibliotekscykeln och få information om hållbarhet

17 - 18. Vattenpoolarna framför aktivitet i Rönneå

18. Peps Tribute Balthazaar

18.45. Ängelholms livräddare visar ett övningsmoment

19. Shirin

20.30. Timo Räisänen

21.30. Illuminerad båtparad

22.30. Shout Out Louds presenteras av Rock It

Tiderna är cirkatider med reservation för ändringar.

Alla aktiviteter sker på Tullportsplatsen/Vita Räck.

Gå till toppen