Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Landskrona

En kväll för stadens unga

Teaterparken förvandlades till en gatufest för stadens yngre befolkning under torsdagskvällen då Landskrona Street Festival gick av stapeln – men det tog en stund innan festen kom igång.

Amerikanska artisten Wade Brown höjde stämningen.Bild: Björn Lilja
Till en början var teaterparken främst befolkad av barnfamiljer, nyfikna pensionärer och gott om personal från kommunens sektion fritid som var en av arrangörerna för kvällens festligheter.
Nittonårige Landskronabon Aydel Al-hassan, till höger, hängde med sin femtonårige kusin Husam Alali som var på besök från Tyskland.Bild: Björn Lilja
I skuggan en bit från scenen hängde nittonårige Aydel Al-hassan från Landskrona med sin femtonårige kusin Husam Alali som var på besök från Tyskland.
Från Kristianstad kom vännerna Makda Tesfamariam, Reem Nasser och Nadia Kragenskjöld. De ville absolut inte missa kvällens huvudnummer, svenska R’n’B-sångerskan och låtskrivaren Cherrie som äntrade Teaterparkens scen vid åttatiden på torsdagskvällen.Bild: Björn Lilja
Är ni här för någon av artisterna som ska spela?
– Nej, faktiskt inte, de är bra artister som spelar, han Ozzy från Malmö är bra. Men inte någon särskild som vi ville se, säger Aydel Al-hassan.
Aydel berättade att han själv gör hiphop tillsammans med några vänner. Men något artistnamn är ännu inte bestämt.
Publiken njuter till tonerna från scenen.Bild: Björn Lilja
– Nej, jag har inte börjat fundera på namn ännu. Du vet, vi spelar in nu, det är texten som är lite svår att skriva. När vi har gjort tio låtar och har ett album, då kommer vi att bestämma ett gruppnamn.
”Dels är det roligt för ungdomar. Men också så att ungdomar vet att de har någonting i framtiden, att de kan bli något”, svarade Aydel Al-hassan på varför en festival för ungdomar i Landskrona är viktigt.Bild: Björn Lilja
Varför är det viktigt att man gör en festival för ungdomar i Landskrona?
– Dels är det roligt för ungdomar. Men också så att ungdomar vet att de har någonting i framtiden, att de kan bli något, säger Aydel Al-hassan.
Ungdomsfestivalen Landskrona Street Festival hade ingen åldersgräns.Bild: Björn Lilja
Läs mer: Cherrie dragplåster på gatufestival för unga i Landskrona
Gå till toppen