Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gunhild Carling ger show på Fredriksdal i Helsingborg

Konserten blir sista chansen att se henne på hemmaplan på ett bra tag. Snart väntar flytt till USA.
– Nu ska vi glädja publiken där över med vår show, säger Gunhild Carling.

Gunhild Carling på brodern Max Carlings axlar när de testar scenen på Fredriksdalsteatern.Bild: Stefan Lindqvist
Fredriksdalsteatern på sommaren är normalt sett Eva Rydbergs domäner. Så även denna sommar. Med ett undantag. På måndag 13 augusti tar Gunhild Carling & Carling Family över scenen för en kväll (Rydberg & Co har spelledigt på måndagar).
– Det ska bli så roligt. Jag har alltid gillat Eva Rydberg och de låter oss till och med använda de fina kulisserna till årets föreställning, säger Gunhild Carling, när vi träffar henne bakom scenen på Fredriksdalsteatern för en intervju.
Hon har som vanligt en hektisk sommar, med engagemang runt om i Sverige och även utomlands.
– Vi har spelat hela sommaren, vi kör bussen på nätterna och spelar på dagarna. Och dessutom har jag råkat ut för tandvärk och öroninflammation, berättar Gunhild Carling samtidigt som hon sminkar sig.
– Hur ser det ut? Missade jag med läppstiftet?
Inte nog med detta. Familjen håller dessutom på att flytta ut från huset i Stockmöllan. Snart går flyttlasset över Atlanten. Familjen ska bo i Kalifornien under åtminstone två år och Gunhild Carling kommer att göra en ordentlig satsning på den amerikanska marknaden.
– Du vet hur det är, you only live once, och nu ska vi glädja publiken där över med vår show, säger Gunhild Carling.
Bakom satsningen ligger förstås ett gediget förhandsarbete och med åren allt större publikframgångar.
– Senast sålde jag ut på Birdland i New York och det betyder mycket. Som ägaren sa, "jag gillar bara två ord, 'sold out'". Så nu väntar även engagemang på Broadway, säger Gunhild Carling.
Det är inte bara en rad USA-konserter som gjort att intresset för henne ökat. Det har även visat sig att många av tittarna på hennes Youtube-kanal är amerikaner.
– Vi lägger sänder live varje söndag och märker hur många tittare vi har i USA. Jag är väl lite exotisk för amerikaner. Jag pratar ju om kungen, Volvo och en massa annat. Och överdriver gärna min svenska accent, säger Gunhild Carling.
– Men jag är bara mig själv. Jag kan inte anpassa mig. Det brukar stå "the swedish queen of swing" på affischerna, men jag dundrar på som jag alltid har gjort.
Gunhild Carling testar att jonglera tillsammans med brodern Max Carling.Bild: Stefan Lindqvist
Men nu väntar alltså konsert på Fredriksdalsteatern på måndag. En av de sista chanserna att se Carling på hemmaplan innan USA-flytten.
Förutom gladjazz och swingmusik från 20- och 30-talet bjuds det förstås också dans, show och rena cirkusnummer.
– Jag skulle vilja säga att showen har aldrig varit så bra som den är nu, säger Gunhild Carling.
Gå till toppen