Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgaren med i truppen till EM-kvalet

Isabel Aguilar.Bild: Bildbyrån
I början av april spelade Sveriges damlandslag i futsal sina första matcher någonsin och då fanns helsingborgaren Isabel Aguilar med i truppen. Då gjorde hon även sitt första landslagsmål. Nu är hon uttagen igen. Under onsdagen tog Sveriges förbundskapten Muffe Bajraktarevic ut truppen till EM-kvalet som spelas mellan den 21-24 augusti.
– Det känns helt fantastiskt. Jag hade förberett mig på att inte åka i och med att kallelsen kom så himla sent. När de väl ringde var det bara en jätteglad överraskning. Det känns skönt också, man har lagt ner otroligt mycket jobb för detta, säger hon.
Sverige är en av 23 nationer som kvalar till EM-slutspelet nästa år. Nederländerna, Belgien och Nordirland står för motståndet i kvalgruppen. Isabel Aguilar är hoppfull.
– Jag tror att vi har ett starkt lag med en bra kombination av spelare som kan spela på olika sätt. För att bara ha haft två samlingar tidigare tycker jag att vi håller en hög nivå. Jag tror att vi har väldigt bra förutsättningar för att kunna lyckas, säger hon.
Fakta

Spelschema och truppen till EM-kvalet

Sveriges matcher:

21 augusti 16.00: Nederländerna–Sverige

22 augusti 20.00: Nordirland–Sverige

24 augusti 16.00: Sverige–Belgien

Truppen:

1. Amanda Olsson, IFK Göteborg Futsal

12. Hilma Lundqvist, IFK Uddevalla

3. Frida Lundblad, IFK Göteborg Futsal

5. Nanna Jansson, IFK Göteborg Futsal

7. Daniela Chamoun, Falcao Futsal Club Stockholm

9. Isabel Aguilar, Hittarps IK

10. Nazanin Vaseghpanah, Falcao Futsal Club Stockholm

11. Maria Poli, Falcao Futsal Club Stockholm

13. Linnéa Kogsta, IFK Uddevalla

15. Susan Varli, Falcao Futsal Club Stockholm

16. Diala Elia, Falcao Futsal Club Stockholm

19. Ida Lindqvist, IFK Göteborg Futsal

Gå till toppen